Volkswagen PASSAT: Automaatbakolie verversen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: AMX, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 142

In het verleden bij andere auto's automaatbak laten spoelen/flushen. Nu wordt er o.a. bij Volkswagen gezegd dat dit niet nodig is omdat er dan mogelijk problemen/storingen kunnen optreden. Nu kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat automaatbakolie een leven lang meegaat maw ook deze olie zal toch een keer vuil worden. Mijn auto heeft inmiddels 229000 km gereden. Uit onderhoudshistorie blijkt niet dat er ooit eens automaatbakolie is ververst. Af en toe voel ik tijdens het rijden wel eens dat de auto tikkeltje inhoud vooral rond de 80 km per uur. Wie heeft er advies voor mij wat te doen.

Bob52

Geplaatst door Bob52 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

BertjeW (0), 6 jaar geleden

Hoi Bob,

Ik zou het bij de garage laten controleren. Bij mijn golf was ik te laat, al had die al 300 duizend km op de teller staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.