Volkswagen Golf: automatiche airco

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Het is nu al drie keer voorgekomen dit jaar dat tijdens het rijden wanneer de temperatuur "op mijn eec control paneel" op 3 graden springt in enkele seconde alle ramen in een keer beslaan. Ik denk dat dit geen toeval is dat dit bij 3 graden gebeurt.
Wie kan mij vertellen welk component hier de boosdoener voor is.
Enkele maanden geleden heb ik het airco system opnieuw laten vullen/checken door een erkende garage.Boven 3 graden is de temp.normaal te regelen en wordt op constante temp. gehouden.
Ik heb alle zekeringen en stekkers gecontroleerd deze zagen er goed uit. Is misschien toch de buitentemp sensor kapot.
Verder heb ik er nog niet in verdiept. Ik hoop dat iemand gelijk weet wat de oorzaak is aan de hand van mijn klacht omschrijving.Ook heb ik de druk nog niet laten controleren.
Wie kan mij helpen

Bouke1400

Geplaatst door Bouke1400 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat de aircounit eens uitlezen middels diagnoseaperatuur. Dan vooal opletten of de waarde van de buitentemperatuursonde relefant te noemen is.

succes

Bouke1400 (0), 19 jaar geleden

Beste Harry,
Dat is het hem nu juist ik heb als particulier namelijk geen aperatuur om dit uit te lezen. Nu kan ik natuurlijk naar een garage gaan maar dat is te makkelijk. Ik vind het leuk om dit eerst zelf uit te zoeken voordat ik naar de garage gaat.Ik wil eerst proberen deze klacht mbv deze site zelf op te lossen.Wie gaat deze uitdaging aan en bij wie is deze klacht bekend.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Veel succes zonder diagnose aperatuur, dit is onmisbaar om storingen in dit systeem te zoeken. Goede kans dat je straks dingen gaat vervangen die niet stuk zijn.....

NiekG60 (0), 19 jaar geleden

Het is zeer waarschijnlijk dat de airconditioning beneden de 3 graden niet meer werkt (dit betekend dat de pomp dan niet meer aanslaat). Dat nu de ramen gaan beslaan kan komen, omdat de normaal werkende airconditioning vocht aan de lucht onttrekt en dit nu dus niet meer gebeurd. Wanneer de afvoer van het ventilatiekanaal verstopt zit en er dus een redelijke hoeveelheid water in het ventilatiesysteem zit, dan wordt het beslaan van ramen versterkt.
Kijk daarom de afvoer eens na, achter de motor, ongeveer in het midden van het schutbord tussen interieur en motorruimte, daar komt namelijk een pijpje naar buiten met een rubberklepje erop.

Bouke1400 (0), 19 jaar geleden

Overal gezocht en helaas pijpje met rubber klep niet kunnen vinden. ruitenwissers verwijderd en ook in de bak van de ruitenwisser motor gekeken ook daar niks gevonden.
Bij 2 garage's navraag gedaan en het klopt wat je zegt Niek. De airco schakeld bij 3 graden uit om bevriezing van de afvoer te verkomen.Als ik nu de afvoer kan vinden kan ik het beslaan van de ramen misschien iets verminderen.Klacht zal niet geheel verdwijnen denk ik.
Niek wil jij een betere beschrijving geven waar ik de afvoer kan vinden.
Wel raar dat ik niet eerder last heb gehad van het beslaan van de ramen, of hebben we slechte winters gehad de afgelopen jaren.

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk even of je interieurfilter niet vochtig is,haal het er eventueel uit en bekijk je of klacht dan weg is.

Bouke1400 (0), 19 jaar geleden

De filter vandaag ook bekeken en die is kurkdroog.

NiekG60 (0), 19 jaar geleden

De afvoer (pijpje met rubberklep) bevindt zich in het midden achter de motor in het schutbord tussen interieur en motorruimte.
Op die plaats zit waarschijnlijk ook een aluminium hitteschild, welke op een plek is ingesneden (flap). Deze flap zit over de afvoer (hoort iets los te staan). Wanneer je die flap iets omhoog buigt, dan zie je het uiteinde van dat pijpje met de rubber klep erop.
Wanneer dit niet de oorzaak is, dan zou ook het interieur nog gewoon vochtig kunnen zijn. Plaats dan een kussen op de achterbank ofzo die je vult met kattebak-vulling of plaats een vochtvreter.

Bouke1400 (0), 19 jaar geleden

Goed ik ga ermee aan de slag, vandaag kom ik er niet aan toe. Als ik last van vocht in de auto heb dan zouden ook mij ramen beslaan als deze een tijdje stil heeft gestaan en dat doet die niet, interieur moet dus droog zijn.
Als ik het klepje gevonden heb kan ik dan gewoon de rubber klepje opendoen en de vocht weg laten lopen of moet ik nog ergens opletten.
Bedankt tot dusver.

NiekG60 (0), 19 jaar geleden

Normaal moet dat vanzelf gaan, dus het rubber klepje kan dus een beetje vast zitten en er kan rommel in het afvoerpijpje zitten, waardoor het condenswater er niet uit kan. In dat laatste geval kun je het pijpje schoon maken door er eerst met een schroevendraaier door te gaan. Wanneer er nu water uit komt, dit er eerst even aflaten. Daarna via het interieur het pijpje verwijderen en dat kan ter hoogte van de middenconsole onderin aan de bijrijderszijde; daar kun je van onderuit bij dit pijpje komen. Deze richting het schutbord duwen en eventueel verdraaien (weet ik niet geheel zeker), daarna via de motorruimte eruithalen. Dan pijpje reinigen en weer terugplaatsen...

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.