Volkswagen Golf V: automatische schakelpook

Brandstof: Diesel, Motorcode: BKC

Een vraagje

We hebben hier een wagen met automatische versnellingbak met foutcode 653 en met aannemelijkheid keuzehendel/versnellingsbak geen signaal/communicatie.

Met als gevolg de wagen wil niet meer starten en de display in het dashbord met schakelpositie staat te pinken.

Wat hebben we al gezien dat de schakelstand in het meetwaardenblok blijft altijd in parking ook al verzetten we hem in drive of nutraal dus in gelijk welke stand blijft hij in parking staan in het meetwaardenblok.
Ook blijft het lampje branden in het dashborden van de voetrem die moet ingedrukt worden terwijl de ontgrendeling werkt in de pook,het contact op de rempaal werkt ook zoals het moet(hebben het gecontroleerd in het meetwaardenblok).
Ook hebben we bedradingen en aansluitingen,zekeringen + schakelstang aan versnellingsbak alles lijkt me oke.

Zelf hebben we een vermoeden dat het probleem zich bevind bij de pook zelf het electronische gedeelte die stuk is maar zijn het niet met 100% zekerheid en het is ook geen onderdeel dat men maar eens vervangt voor te proberen(420€).

Men vraag is nu of er iemand al iets dergelijks heeft meegemaakt en wat was de oorzaak dan er van?(pook of de versnellingsbak zelf)


Alvast bedankt

garage medard

Geplaatst door garage medard (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

garage medard (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is opgelost.

We hebben ons erop geriskeerd en met goed resultaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.