Volkswagen Golf III : autoradio aansluiten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Geheugen autoradio is dit de GELE KABEL of de RODE waar constant spanning(12v) op blijft staan?.

Als sleutel uit contact is,gaat radio uit opzich no problemo maar bij contact moet ik telkens radio opnieuw fine tunen oftewel radio zenders handmatig programmeren,ik wil dat geheugen blijft opgeslagen..Niet perse dat me autoradio ook werkt als contactsleutel eruit is!.

Is het juist dat ik de gele te zamen met de rode als + kan aansluiten en de bruine op de zwarte?.

alvast bedankt voor een antwoord.

VWGOLFVW

Geplaatst door VWGOLFVW (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is de rode.

Geel zou ik niet bij rood aansluiten kan storingen geven (lichtzoemer en dergelijke).

Bruin is massa auto en zwart is massa bij een japanse radio.

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

geel en rood NIET samen aansluiten, heb je grote kans dat je met een lege accu komt te staan (dingen die normaal via je contact uit gaan, ga je via de rode draad toch aanzetten). De gele draad gebruik je om de radio via je contact aan en uit te zetten. De rode is voor het geheugen (want dat verdwijnt blijkbaar als je de spanning eraf haalt). Je kunt ook de radio alleen op de rode draad aansluiten (rood en geel van de radio bij elkaar op de rode van de radio), maar ik weet niet of je zekering dit toelaat (Niet zomaar een zwaardere inzetten want daarop is je bedrading niet berekend !!!)

golfprobleem (0), 16 jaar geleden

Gewoon rechtstreeks van de accu moet je een rode draad naar je radio maken, zwarte ook, hoeft niet perse, de gele heb ik ook bij rood nu, je geheugen van je radio blijft er alleen in als je een draad trekt die niet onderbroken is.

danny1937 (0), 16 jaar geleden

gele op de rode draad aansluiten
rode op de gele draad aansluiten

opel kent dit probleempje ook bijv

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.