Volkswagen Golf: Bak defect? 3, 4, 5 en R doen niets.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 66 Kw

Hallo,

Ik heb hier een Golf variant TDI uit 2000 binnengekregen waarvan de 3e, 4e, en 5e niks meer doen. Schakelmechanisme is intact, kabels zijn goed. Pook voelt normaal aan. Als je direct op de bak bedient werken de versnellingen ook niet, je kan gewoon de koppeling laten opkomen terwijl je stilstaat en de auto in 3,4 of 5 geschakeld is, er gebeurd niets. Geen bijgeluiden uit bak hoorbaar.
Is dit een bekend probleem? En zijn deze bakken makkelijk te repareren?
Zal morgen ff het schakelmechanisme uit de bak halen, kijken of daar iets zichtbaars mee is.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

alfatec

Geplaatst door alfatec (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Koppelingsplaat defect/ontploft of een gebroken as.
1e en 2e doen het wel of ook niet?

Ricky,

alfatec (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee als alles niet zo werken was het een wat simpeler probleem..... De 1e en 2e versnelling en de achteruit werken gewoon!

R&M TUNING (0) PRO, 16 jaar geleden

de bakken van de golf IV zijn slecht.
dit is een bekent probleem bij dat type golf.
de bakken zijn dus ook best schaars te vinden op de sloop, ik raad u aan op de bak te laten reviceren dat kost ongeveer tegen de 550 euro dat zijn iedergeval de prijsen ongeveer in deze regio.

groeten remco

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=R&M TUNING]kost ongeveer tegen de 550 euro dat zijn iedergeval de prijsen ongeveer in deze regio[/quote]
laten we het maar houden op zo'n 1750,- dat kost het indien het goed gebeurt.

paul,

R&M TUNING (0) PRO, 16 jaar geleden

zozo dat vind ik wel erg aan de hoge kant. motorrevisie twente doet het voor 567.- euro ex btw met 2 jaar gerantie ik heb daar mijn bak ook laten doen van mijn Golf III VR6 syngro en ik moet 629,- euro betalen en ik rij er nu al weer 3 jaar mee en nog steeds zonder problemen dus het gebeurt goed. 1750 euro is echt veel te duur dan word je goed opgelicht en heel goed ook. zulke bedragen mag je niet eens vragen echt niet.

Groeten remco

R&M TUNING
Hengelo

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=R&M TUNING]zozo dat vind ik wel erg aan de hoge kant. motorrevisie twente doet het voor 567.- euro ex btw met 2 jaar gerantie ik heb daar mijn bak ook laten doen van mijn Golf III VR6 syngro en ik moet 629,- euro betalen en ik rij er nu al weer 3 jaar mee en nog steeds zonder problemen dus het gebeurt goed. 1750 euro is echt veel te duur dan word je goed opgelicht en heel goed ook. zulke bedragen mag je niet eens vragen echt niet.

Groeten remco

R&M TUNING
Hengelo[/quote]
ik zie het al remco.... [url=http://imageshack.us][img]http://img267.imageshack.us/img267/1116/...[/img][/url] niet goed gelezen, ik had een automaatbak in de kop. ok dan klopt jou prijs wel zo'n beetje.

Gr. paul,

audivw (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo inderdaad de versnellings bakken van 98 tot 2000/2001 zijn slecht heb zelf een van een golf sdi 98 gedaan hier waren de schakelmof 1e en 2e van kapot en het achteruit tand wiel hier was ik iets van 450 euro aan onderdelen voor kwijt.en een paar uurtjes werk bakje is vrij simpel denk er wel om dat je later zijn schakel klok juist afsteld en borgd, succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.