Volkswagen Golf 130 pk: band loopt leeg?

Bouwjaar: 2001

Goeiedag allemaal,

Vanmorgen aangekomen op werk, en toevallig gezien dat mijn achterste linkerband wat platjes staat. Nu is mijn vraag: is ie lek geslagen onderweg of kan het gebeuren dat er luchtverlies is opgetreden? weetje: ik check mijn banden spanning bijna nooit dus het kan wel geleidelijk ontstaan zonder dat ik er erg in had.De andere banden staan nog wel hard.

Ik zal voor de zekerheid mijn reservewiel der op gooien zeker?

alvast bedankt voor jullie mening!

joinke

Geplaatst door joinke (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

kan heel veel aan mankeeren, kan een spijker inzitten, het ventiel kan lekken, zou de bandenspanning weleens wat vaker controleren als ik jouw was, bij de juiste bandenspanning rijdt je auto beter, hij is zuiniger en je rijdt langer met je banden.

joinke (0), 19 jaar geleden

ondertussen oorzaak gevonden: ventiel lekte! Hoe dit onstaan is, mag joost weten. Ik ben al even naar de garage geweest. Is hersteld voor 10 ¤. bedankt voor je reactie!

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zitten vaak lange ventielen in deze willen nog wel eens afscheuren door de centrifugaalkracht.
Bij het vernieuwen van de banden horen de ventielen ook vernieuwd te worden.

Hans

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ook belangrijk is het om de wieldoppen (indien van toepassing) goed worden gemonteerd, dus met de uitsparing bij het ventiel. Anders kan het ventiel ook beschadigen.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

MIsschien is het ventiel is te ruig gemonteerd....

Je kan de binnenste helft van het ventiel ook aandraaien... Dit is namelijk om je band leeg te laten lopen, misschien zat tie niet vast genoeg of gescheurd kan ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.