Volkswagen Golf: banden VR6

Bouwjaar: 1995

Ik ben op zoek naar nieuwe banden voor mijn Golf VR6. Momenteel heb ik Michelins 205 x 50 maar ik vindt deze erg luidruchtig. Ik ben op zoek naar banden die zo stil mogelijk zijn. De banden zijn momenteel behoorlijk versleten en worden alle vier vervangen.
Kan iemand mij adviseren welke banden het minste lawaai maken van deze maat?

johnelec5736

Geplaatst door johnelec5736 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo john..

wat noem jij luidruchtig ? bedoel je het afrollen van de band ? of hoor je wat anders!

in het algemeen is michelin geen sportieve band maar meer een comfort band, en zal bij een sportief rijgedrag daarom ook sneller slijten.. daar in tegen is michelin wel een stille band...

moet er wel bij zeggen! brede banden zijn nooit echt stil.. logisch ze hebben meer contact met het wegdek... dus echt stil krijg je ze nooit...

wil je een fijn en een sportief bandje! dan kom je in de contie serie de sportcontact...

paul,

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ervaring met sportcontact onder passat V5: perfecte en stille band, wel optijd voor met achter wisselen anders krijg je wel herrie. (achter heeft de passat net als de golf last van cuppen van het profiel)
Grip in de zomer is perfect, natte weg ook, maar als het koud en glad wordt laten ze het afweten. 2e setje staalvelgen met winterbanden is dus een aanrader.
Zou bovenstaande komen doordat ze in duitsland zijn ontwikkeld en men daar standaard op winterbanden rijd??

setje winterbanden hoeft overigens niet duur te zijn, er is zat aanbod op marktplaats van complete sets met velgen en knappe bandjes. Nog een voordeel; je mooie lichtmetaal wordt gespaard van pekel.

Gerrit3623 (0), 18 jaar geleden

Hallo allemaal

""setje winterbanden hoeft overigens niet duur te zijn, er is zat aanbod op marktplaats van complete sets met velgen en knappe bandjes. Nog een voordeel; je mooie lichtmetaal wordt gespaard van pekel.""


Nu hoorde ik pas dat een winterband minimaal 4mm profiel moet hebben,anders is de werking weg!!!! IS DIT WAAR?????
gr Gerrit

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja vr6 power dat is waar, een winterband met 4 mm profiel of minder, is te vergelijken met een zomerband.

daarom wordt er ook vaak geadviseerd om je winterbanden als ze de 4 mm grens hebben bereikt, mooi te laten zitten in de zomer.

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

Hallo,
De grote groeven in de winterbandprofielen zijn in het algemaan ruimer en talrijker dan bij zomerbanden.Ze moeten water afvoeren maar ook eventueel sneeuwresten die zich minder snel opzij laten drukken.Het bandenprofiel moet voldoende sneeuwresten in zijn groeven kunnen opnemen,zodat ze niet tussen bandenoppervlak en wegdek blijven zitten.Dus zijn groeven belangerijk voor veel rubber op de weg .En moeten die groeven meer opslagcapiciteit hebben omdat sneeuwresten zich minder snel laten afvoeren dan water.Dus hebben winterbanden ook diepere profielering(meestal rond 2mm dieper)dan zomerbanden en ligt de slijtagegrens bij een overeenkomst dieper restprofiel.Dus geen 2, maar 4mm minimum.

M.V.G Raymond

Gerrit3623 (0), 18 jaar geleden

Das dan meteen een goede tip als je gebruikte winterbanden koopt,want 4mm lijkt nog heel wat als je het ziet.

gr Gerrit

johnelec5735 (0), 18 jaar geleden

Het probleem, de herrie door het afrollen van de band, werd inderdaad veroorzaakt door de Michelins type Pilot Exalto 205/50 15V. Deze band is inmiddels vervangen voor een nieuw type met als toevoeging 2. Het oude type staat bekend om zijn lawaai als de band bijna versleten is. Het lawaai is van dien aard dat je eerder denkt aan problomen met wiellagers, kruiskoppelingen enz. dan aan je banden. De banden zijn vervangen voor Dunlops SP Sport 01 en deze hoor je niet. Ik wil niet beweren dat de nieuwe Michelins het probleem nog hebben want men verzekerde mij dat het bij het nieuwe type opgelost is maar ik heb toch maar voor een ander merk gekozen. Gelukkig door regelmatig te wisselen (voor naar achter) waren alle 4 de banden gelijktijdig versleten waardoor in een keer overgegaan kon worden op 4 andere banden. Een nadeel: geen kostenspreiding. Overigens let op de looprichting van je banden als je gaat wisselen en controleer de bandenspanning regelmatig!

Bedankt voor de reacties!

John Geelen

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad, de exalto van michelin staat nou niet bepaald bekend om zijn kwaliteit, ze worden of ovaal of gaan ontzettend herrie geven.
beter is dan te kiezen voor de energie of primacy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.