Volkswagen VW Polo 6N sdi: Bandenellende en balanceerproblemen

Bouwjaar: 1998

Ik heb het volgende probleem; 2 weken geleden heb ik 4 nieuwe banden laten monteren bij KWIKFIT op LM velgen, 14", niet veel bijzonders verder. Ondanks 2x terug geweest en dus 3x balanceren gaat het stuur trillen tussen vooral de 80 en 120 km/u. En laat ik nou juist meestal díe snelheid willen hebben.. Even alle gekheid; ik word er knettergek van en voel me Parkinsonpatient elke keer als ik thuis kom. Volgens KWIKFIT ligt het aan mijn centreerringen die niet van de juiste maat zijn. IK denk echter dat er wat anders aan de hand is, omdat ik vóór het plaatsen van de nieuwe banden nooit problemen heb gehad. Aan de andere kant heb ik tot 3 keer toe gezien dat de balans van de banden op 0/0 stond.
De auto is overigens een goede 2 maanden geleden nog uitgelijnd.

Weet iemand raad, heeft iemand dit al eens meegemaakt? Kan het dat de ringen, die maar iets groter zijn volgens mij, deze onbalans veroorzaken?

vegadesigns

Geplaatst door vegadesigns (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

hoeveel gram lood hangt eraan en wat voor merk banden zijn het??

vegadesigns (0), 20 jaar geleden

Achter is het wat meer, daarom zitten ze achter, voor is het tussen de 5/15, niet noemenswaardig veel?

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

merk??

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

ik heb erg slechte ervaringen met b-merken wat betreft balanceren. deze geven nl vaak problemen m.b.t. trillen/onbalans,terwijl het aparaat 0 aangeeft,onrond of zoiets

vegadesigns (0), 20 jaar geleden

Tja. Merk is Ceat trouwens. Heb met dat merk overigens nog nooit problemen gehad, zaten ook onder vorige auto's en ze zijn leuk geprijsd maar echt b-merk..
En zeker kwikfit (ik kwam daar nooit) zal het nooit toegeven natuurlijk.

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

ik ga toch voor een a-merk.....

Mike Prof7901 (0), 20 jaar geleden

Ik heb net 17 inc. velgen aangeschaft welliswaar tweede hands maar zonder maar een klein beschadigingetje. Op die velgen heb ik Goodyear Eagle F1 215/45/17 laten monteren. Eerste 4 weken niks aan de hand maar nu gaat die steeds meer trillen. Mogelijk dat de loodjes zijn weg gevlogen maar dat betwijfel ik want die zitten aan de binnenkant van de velg en als de velg draait dan wordt dat loodje naar buiten geduwd en dus kan die geen kant op en dat plakband plakt als een terrelier. Dus ik ga ook weer terug maar weet nog niet wanneer. Moet terug als weet wat deze bandjes kosten. Ventiel is van goud denk.

Gr, MIKE

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

het is een normale zaak dat je nieuwe banden vaak na 1000km nog eens moet balanceren.daarna moet het over zijn

Mike Prof7901 (0), 20 jaar geleden

Okee PETER !!!

Thx. vond het al zo raar.

Doe ik !

wieteltje (0), 20 jaar geleden

Ik heb ooit eens hetzelfde probleem gehad. Het lag aan het merk. Ik wou michelin banden, die man van de bandencentrale wou me uniroyal aansmeren. Ik bleef bij standpunt. Trillend stuur enz. Bij lekke band toch eens gezegd dat de auto moest uitgelijnd worden. Zelfde man blijven beweren dat het aan het merk lag. Uitgeprobeerd en hij had 100% gelijk. Bepaalde merken passen blijkbaar niet goed op een type wagen, en op een andere dan weer wel.

nog iets wat ik ooit heb gehad en wat enorm hielp. De band op de velg zelf draaien. (kan niet bij elke band)

groeten

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

goodyear eagle is absoluut een goede band

Mike prof7902 (0), 20 jaar geleden

Ja en lekker prijzig.
Zal deze band nu ook wat langer meegaan als die andere merken?
wat denk jij. Soms heb ik het idee dat wanneer ik in stap en naar mijn banden kijken ik dan het rubber dagelijks zie verminderen.

vegadesigns (0), 20 jaar geleden

En dat heb ik met die ceat's dus niet. Maar ieder zijn eigen mening, en Peter, bedankt voor je reaktie, absoluut top!

Blijft een feit dat ik een droog uurtje ga afwachten en maar 's ga schuiven van voor naar achter enzo ;)

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

de goodyear eagle zal niet echt veel km's lopen nee

Mike prof7902 (0), 20 jaar geleden

waarom dan die prijs ?

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

het wil niet altijd zeggen dat een dure band veel km's loopt. de eigenschappen van de band bepalen vaak de prijs,en deze zijn van de eagle prima.

VEDAT (0) PRO, 20 jaar geleden

probeer eens finishbalanceren, dwz dat de wielen aan de auto worden gebalanceerd. zul je wel naar een echt bandenspecialist moeten want bij een flut bedrijf als kwikfit zullen ze dat wel niet kunnen.

succes gr V

passat007 (0), 17 jaar geleden

Kan het zijn dat dit type band een a-symetrisch profiel heeft i.p.v. een symetrisch ??
Ik weet uit ervaring met mijn vorige wagen dat ik ook grote trillingen kreeg op mijn voorwielen, er zaten toen banden op met een a-symetrisch profiel deze heb ik toen laten vervangen door banden net symetrisch profiel en het probleem was opgelost.
P.S. zijn jouw banden wel juist gemonteerd (juiste rijrichting ??)

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

als die ceat banden gebalanceerd worden op een apparaat wat in tijden niet geijkt is, dan zal dat apparaat 0 aangeven terwijl het balanceren niet eens in de buurt komt......

mocht het probleem nog aanwezig zijn....laat de wielen eens ergens anders balanceren, b.v een kleine zelfstandige bandenboer of iets dergelijks.....
overigens het merk ceat is indd een lowbudget merk...verwacht er er niet veel van, ze zijn zwart , rond en hebben profiel maar dan is alles dan ook mee gezegd. uitermate geschikt voor de kruiwagen of mamoet skelter...

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

idd het merk ceat is een huismerkband, wil niet altijd zeggen dat het een slechte band betreft maar voldoet vaak net aan de gestelde eisen. een stadsauto doet het hier overigens prima op.

paul,

Fries33 (0), 16 jaar geleden

Topic is 3 jaar ( 5 apr 2004) oud, denk dat de banden van de topic starter inmiddels al verleden tijd zijn.........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.