Volkswagen Bora 1.9 tDI - Clim. Contr.: Beslagen ramen

Bouwjaar: 2000

Ik ben de trotse bezitter van een VW Bora 1.9 TDI (rode DI) van bouwjaar 2000 met ECC etc. Ik heb de climatecontrol altijd op AUTO - 22 graden staan en dit heeft tot nu toe nog nooit problemen gegeven. Echter sinds ongeveer een week, nu het wat kouder wordt krijg ik problemen met condens in de auto, niet heel erg, maar het gaat ook bijna niet weg.

Iemand enig idee wat dit kan zijn, en wat ik eraan kan doen?

Bij voorbaat dank!

Groeten,
Anton

adegoede

Geplaatst door adegoede (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Street54 (0), 18 jaar geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem momenteel. De wagen gaat volgende week donderdag binnen in de garage hiervoor. Ik moest namelijk deze week toen het s'avond maar 3 graden was met de ruiten af rijden om nog iets te zien, mocht mijn climatronic zetten op wat ik wou.

Je airco werkt niet als het kouder is als 4 graden, maar dan werkt dus de gewone verwarming. Het kan verschillende oorzaken hebben, misschien sijpelt er ergens water binnen, of lekt hij wat koelvloeistof, of interieurfilter nat ofzo. Ben ook niet echt een expert op dat vlak. Enige wat ik met zekerheid weet is dat je airco niet werkt als het kouder is dan 4 graden.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

doet hij het ook als je hem op ECON(omisch) zet? dan werkt de airco niet namelijk. anders kan het dus zijn dat de verdamper dichtvriest.

Street54 (0), 18 jaar geleden

Bij mij doet hij het in ieder geval als ik op econ zet. Ik rijd al enkele weken op met de airco constant op, en daarnet ook weer was het net iets kouder als 4 graden om naar huis te rijden en ja hoor, ik mocht weer met een raampje een beetje af naar huis rijden, niet echt prettig maar anders was het niet te doen.

adegoede (0), 18 jaar geleden

Bij mij is het volgens mij iets minder. Als ik hem op ECON zet is het ook zo, alleen was het vanmorgen even 7 graden en was er niets aan de hand. Was echt weer prima. Heb weleens gehoord dat als het koelvloeistof is dat je dat kan ruiken (zoet ofzo?) dit is bij mij niet zo. Waar zit het interieurfilter? Kan ik dat zelf controleren? Hoe kom ik erachter of het eventueel wel de verdamper is?

Bedankt voor jullie hulp!

adegoede (0), 18 jaar geleden

Het is bij mij trouwens niet zo dat ik het raam open moet doen. Het is puur dat het eerder niet zo was, de vooruit slaat even (bijna) dicht en lost vervolgens ook binnen een minuut weer op, alleen zit het vocht dan achterin de auto. Ik irriteer me er gewoon aan en vraag me af waarom het eerder niet zo was (misschien toch die 4 graden ofzo?)

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo anton...

als je voor de auto gaat staan! dan bevind deze zich links onder de voorruit (onder de kunstof plaat)

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.