Volkswagen Bora: Bestuurdersdeur slotprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 90pk

Dit model zonder afstandsbediening had al regelmatig dat als men de linkerbestuurder sloot dat men de deur maar 1 maal hoort klikken i.p.v. 2x klikken ( beveiliging ledje op deuren) en ook soms tijdens het rijden dat deuren paar maal achtereen de deuren sluiten en openen en dan maanden ineens goed werkte
Nu gaat de sleutel gewoon links en rechts in slot maar doet niets, is dit nu 100 procent zeker dat dit enkel het linkerslot is voor kan er bijkomend nog iets stuk zijn?
Hoe dit best demonteren en hoe topje (dat aantoont dat ze vast of los is) gemakkelijk verwijderen, ( rechterzijde werkt wel maar soms klikt deze 1maal en dan nog is proberen en dan ok
Graag een goede beschrijving, alvast bedankt

guidod

Geplaatst door guidod (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Indien je ook voelt aan de sleutel dat je weerstand voelt tijdens draaien, dus dat je voelt dat je het slot bediend (slotcilinder wil namelijk nog wel eens inwendig afbreken) dan kan het heel goed het slot zijn.
Maar ik zou hem eerst even uitlezen en kijken of er een storing in staat.

Voordat je het slot kan verwijderen moet je eerst het deurpaneel en het ruitmechaniek verwijderen.

guidod (0), 10 jaar geleden

Bestuurdersdeurslot gaat te los,dus geen weerstand en als we rechterdeur sluiten met sleutel dan gaat binnenverlichting pas uit na een tiental keer en ledje (dat aanduidt dat deze vast of los is), knippert niet meer
Mogelijk print slecht contact dat mogelijk al vroeger al is aanwezig was ??? En de binnenbekleding gaat wel los maar topje (dat aanduidt dat ze vast is) dat losmaken weet ik niet hoe dit moet
Bedankt voor reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Dus slot bestuurders gaat te slap, nou dan denk ik afgebroken slotcilinder en daar hoeft deurpaneel e.d. niet voor verwijderd te worden. Deze kan je uit de deur trekken zeg maar.
Deur open doen en dan zijkant zie je gat met dopje erop en daarachter een torxboutje, deurgreep naar je toe trekken en deze zo houden en dan dat torxboutje losdraaien en tegelijk iets induwen totdat je voelt dat deze zwaarder losser gaat. Dan sleutel in slotcilinder, iets verdraaien en dan slotcilinder eruit trekken en deze verder rapareren (is wat ervaring voor nodig ivm hoe slotcilinder in elkaar zit) maar doe dit wel goed want als je het fout doet dan kans dat de borgring in deur valt en dan moet je alsnog deurpaneel en ruitmechaniek verwijderen om het weer op te lossen.

guidod (0), 10 jaar geleden

Bedankt maar kan de kapotte cilinder dan alleen ook de reden zijn dat tijdens het rijden opeens de andere 3 deuren zich vergrendelen en ontgrendelen en ook bij stilstand als deuren los zijn en men bestuurdersdeur toe duwt dat de andere 3 deuren zich vergrendelen?

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja dat zou idd kunnen. Zie het als rijdend je deurslot steeds bedienen. Ik zou eerst dit oplossen en dan verder kijken, pas dan weet je het echt zeker.

guidod (0), 10 jaar geleden

Heb de slotcolinder eruit gedaan is versleten en als nu bestuurdersdeur toegedaan wordt gaan soms ook de andere deuren vast maar het ringetje dat er tussen zit is er uitgesprongen door mijn fout, graag uitleg hoe dit er terug moet gemonteerd worden?

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Welk ringetje bedoel je? Die in slotcilinder of die in de deur zit? In het laatste geval moet het deurpaneel en ruitmechaniek verwijderd worden om hem weer terug te plaatsen (zoals ik al eerder zei), als dat zo is dan is het jammer dat het je gebeurd maar is nu niet anders en weet wel wat je doet want ruitmechaniek verwijder je ook niet 123.

guidod (0), 10 jaar geleden

Ringetje in de deur,heb binnenzijde alles eruit gehaald hehalve de ruit en dan ringetje met wat zoeken terug geplaatst en centraal vergrendelsysteem heb ik de aansluitstekker met contactspray ingespoten en deze heeft dan nog verder 2 draden,ga nu deze week nog is opvolgen dat de centr vergrendeling goed functioneerd

guidod (0), 10 jaar geleden

Centrale vergrendeling heeft nog zelfde kuren,heb slotmechanisme eruit gedaan met stekker eraan, en zonder hendeltje met led'je,zo geprobeerd en werkt dan soms niet (mogelijk slecht contact op print)
Maar krijg het deksel niet los ,heb torckx schroefjes gelosd maar hangt dan nog vast???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.