Volkswagen Golf: bij optrekken trekt de auto naar rechts

Bouwjaar: 1994

Kan iemand mij vertellen hoe het mogelijk is dat wanneer je optrekt de auto de neiging heeft naar rechts te trekken? Je blijft bijsturen omdat als je op snelheid bent het over is.

Dit topic ben ik eerder al gestart en inmiddels zijn beide voorbanden gelijk en is er aan de rechterzijde een draagarm vervangen omdat het ruber kapot was. Het wiel was zo een stukje naar buiten te drukken toen de auto op de brug stond.

Helaas doet de auto het dus nog steeds ondanks een nu goede stijve wielophanging.

Wat is nu de volgende optie? Uitlijnen?

Blaag

Geplaatst door Blaag (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

is de uitlijning in orde?
lopen de remmen niet aan?
zit er speling op de aandrijfas(sen)?
heeft de band een draairichting / binnen / buiten kant? zitten deze dan wel goed?
zitten er wel 2 exact dezelfde banden op de voorwielen.
maakt het verschil als je de wielen van voor naar achter wisselt?

loop deze punten eens na en misschien vind je je probleem.


mvg

Fredo (0), 18 jaar geleden

Idd gewoon de punten van blijegeit overlopen. Hou er wel rekening met dat jou golf altijd een beetje een afwijking heeft. De verklaring zou te vinden zijn in het verschil in lengte van de aandrijfassen.

Succes

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

daarom heb je een differentieel frederik, dus mag niet voorkomen dat je dit gaat voelen.

komt enkel wel eens voor dat daar het probleem ook ligt met naar een kant trekken bij acceleren. (differentieel kapoet)

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

idd eerst maar is uitlijnen, daarna nog problemen--> wissel de voorwielen links/rechts(het zit ook wel is in de banden, ook bij nieuwe banden)

suc6

Blaag (0), 18 jaar geleden

De banden zijn reeds vervangen. Zelfs de velgen. Uitlijnen heb ik nog niet geprobeerd. Is het niet zo dat als je auto niet goed uitgelijnd is, dat je dat dan zowieso merkt tijdens het rijden?
Overigens lopen de remmen niet aan.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

De meeste autos hebben bij stilstand iets toespoor zodat bij optrekken de wielen rechtuit komen te staan(door de aandrijfkracht). Het kan wel aan de uitlijning liggen, doordat de wielen bij optrekken niet in de juiste stand komen en bij normaal rijden wel.

Blaag (0), 18 jaar geleden

Okee dan zal de auto laten controleren op uitlijning. Is dit een dure ingreep?

PL (0), 18 jaar geleden

Uitlijnen kost ongeveer 35 tot 55 euro.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik durf te bijna te wedden dat uitlijnen weinig effect zal hebben op deze klacht.

mocht die afwijking zo erg zijn dat hij met het oprekken naar rechts trekt, zou je dat zeker ook moeten voelen zonder acceleren.

Blaag (0), 18 jaar geleden

Nou de auto is naar de garage geweest. Het rechterdraagarmrubber bleek veel speling te hebben. Het wiel kon zo naar van binnen naar buiten worden bewogen.
Helaas bleek het probleem na de vervanging van het rubber niet verdwenen. Hij is teruggeweest naar de garage en nu is er een draagarm met een stijver rubber ingezet. Dit scheelt aanzienlijk. De neiging tot naar rechts trekken is er echter nog wel maar minder dus...
Ik denk dat ik de auto voor de zekerheid nog laat uitlijnen. En kunnen de motorsteunrubbers nog hier mede debet aan zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.