Volkswagen Golf: plots stationair onregelmatig +- 800 tpm en slaat af

Bouwjaar: 1994

Mijn golfje lijkt een echte problemcar te worden.. vanmiddag reed ik ermee en toen ging de motor voor het verkeerslicht erg moeilijk doen rond de 800 toeren en toen ik vervolgens gas gaf sloeg hij af.. Ik snap er niets van wat is dit nu weer? Na starten liep hij weer maar erg slecht stationair. Veel afslaan.
Als hij koud is loopt hij weer goed stationair totdat hij weer op temp. is.

Bougies, kabels, rotor, verdelerkap zijn vervangen. Contacten van alle stekkers zijn schoongemaakt.

Wat kan nu de oorzaak zijn?

Blaag

Geplaatst door Blaag (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien defecte koelvloeistof temperatuursensor... als deze altijd koud meet dan gaat hij bij warme motor teveel inspuiten waardoor de motor kan verzuipen...

mvg

en maak je gasklephuis eens schoon... dit helpt ook altijd wel wat.

Blaag (0), 18 jaar geleden

Een defecte sensor zou toch betekeken dat het aantal toeren continue te hoog is ipv rond de 800?

Blaag (0), 18 jaar geleden

Okee probleem opgelost. Ik heb voor de zekerheid de temp. sensor vervangen en het gasklephuis zoveel mogelijk schoongespoten. Overigens was er ook een hoop witte smurrie uit de carterontluchtingsslang komen zetten. Dit klopt wel omdat langere tijd met de auto gereden is terwijl hij niet op temperatuur kwam. Dus veel vocht in de oliepan enzo. Hoe dan ook zover problem solved.
Voor de zekerheid heb ik ook de temp. schakelaar van de koelvin vervangen van een kopie naar een ori VW en nu loopt de temp. ineens op en slaat de fan niet aan. Fijn weer! En elektrische onderdelen zijn niet te ruilen. Arghhhh.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.