Volkswagen Golf V: Bij stilstand niet boven de 3000 toeren

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI BLS motor

Geachte professionals en particulieren,


Ik heb een tijdje geleden een paar keer onderweg gemerkt dat er beetje witte rook uit de uitlaat kwam. Ik kon dit in ieder geval rijdend in mijn binnenspiegel opmerken. Ook leek het erop alsof het gassen ook niet helemaal lekker/stabiel ging. Het kwam een beetje stotterend over bij mij. Het roken is nu 2 a 3 keer in twee maanden voorgekomen en het is niet veel, maar een beetje witte rook en dit bij een koude motor.

Ik heb de auto hierop aan de kant gezet en heb bij stilstand het gaspedaal even goed ingetrapt(versnelling in z'n vrij uiteraard) en toen merkte ik dat de motor niet meer dan 3000 toeren wou maken. Het lijkt er wel op alsof iets het gassen blokkeert hoe diep ik mijn gaspedaal ook intrap. Tijdens het rijden kan ik gewoon boven de 3000 toeren uitkomen. Dit laatste probleem komt nu steeds vaker voor en ook bij een motor dat op temperatuur is.


Wat kan dit zijn?


Alvast bedankt voor de reacties.


Drejo

drejo

Geplaatst door drejo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Hij is begrenst als ie in de vrij staat kan je maar maximaal 3000 toeren maken. Egr klep Miss ?

drejo (0), 11 jaar geleden

Beste Michael,


Wat bedoel je precies met begrenst? Het is namelijk af en toe dat ik bij stilstand niet boven de 3000 toeren uitkom. Daarna krijg ik wel de juiste reactie op het diep intrappen van het gaspedaal.

Of bedoel je dat het door een egr storing begrenst wordt?

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Normaal mag je nog geen eens bij stilstaand zoveel toeren kunnen maken. Mits ie in de vrij staat natuurlijk. Beveiliging. Laat hem eens uitlezen

drejo (0), 11 jaar geleden

Oke,

Ik bedoel in z'n vrij en stilstaand. Uitlezen is gebeurd geen foutmeldingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.