Volkswagen passat variant: binnenverlichting

Bouwjaar: 2001

Bij het ontgrendelen via afstandsbediening brandt de binnenverlichting heel even en gaat weer uit voor een deur van de auto geopend te hebben. Normaal dimt het binnenlicht pas als je ingestapt bent en de deur gesloten is ?
Wat kan dit zijn ? De dealer heeft nog geen oplossing

renebergman

Geplaatst door renebergman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Lijkt een probleem met de sturing. Heeft de dealer al een andere geprobeerd?
Heb je dit ook als je hem met een sleutel opent?

renebergman (0), 19 jaar geleden

De binnenverlichting regelunit en deurslot zijn vervangen door dealer, met sleutel werkt alles goed. Het probleem zit hem alleen in het op afstand ontgrendelen en dan ook alleen de eerste keer dat je hem ontgrendeld als ie een paar uur stil staat. Doe je het een paar keer achter elkaar (ontgrendelen vergendelen) dan doet hij het de eerste keer niet en daarna wel.
Als ik hem dus twee keer meteen achter ontgrendel werkt hij goed
Lastig zoeken dus.

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Da's een echt "leuk" probleem. Ik denk in de richting van een apparaat wat later ingebouwd is en niet de juiste aansluiting heeft of dat er b.v. ergens vocht zit.
Dus is er pas iets ingebouwd of veranderd aan het elektrische circuit? Radio, navigatie, alarm, ...
Als je je auto op contact zet als de binnenverlichting nog brand, gaat deze ook onmiddelijk uit, niet? Ook hier zou een verband kunnen zijn. Als een apparaat even deze spanning weet op te tillen, kun je dit probleem krijgen. Omdat dit alleen de eerste keer gebeurd, kan het ook zijn dat ergens een elko geladen moet worden. Denk ik toch weer aan een radio etc. met b.v. een slechte massa aansluiting. Misschien de radio even losnemen en kijken of dit iets veranderd?

renebergman (0), 19 jaar geleden

Het probleem zit al in de auto zo lang ik de auto in bezit heb 02/04, de radio is er een tijdje uitgeweest (uitgebrandt)volgens pioneer kortsluiting in de bedrading, wat volgens dealer niet het geval was, hij (de radio) doet het nu ook weer goed. Ook toen de radio gedemonteerd was deed het probleem zich voor.Er is niets bijgebouwd in de auto alleen uitgebouwd (navigatie)Als je in de auto zit functioneert de binnenverlichting goed, als je instapt springt de binnenverlichting ook altijd aan en dimt na enkele seconden weg als je de deur sluit.Bij de importeur is dit probleem ook niet bekend volgens dealer, maar ik zit er mooi mee.
Je kan wel denken het is maar een kleinigheid, maar gezien de prijs die ik voor die auto bij een dealer neerleg verwacht ik ook een goede auto zonder problemen, maar hoe kom ik eraf?

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Beetje flauw, maar je hebt de auto vast gekocht met garantie. De dealer heeft al diverse zaken vervangen en onderkent het probleem dus. Hij zal je ook wel niets in rekening hebben gebracht, dus laat hij ook zien verantwoordelijk te zijn voor het oplossen. Hij moet het dus oplossen.
Komt hij er dan niet uit, dan kan hij PON techniek het probleem voorleggen.
Dit probleem is niet eenvoudig. Aannemende dat de regelunit goed is (deze is vervangen), zou je alle relevante signalen naar de unit moeten meten. Dit moet je doen met een geheugen oscilloscoop welke one-shot getriggered wordt. Zo kun je tenminste zien wat er elektrisch gebeurd. Dit is niet iets wat een dealer normaal kan volgens mij. Dit is echt iets voor een electrotechneut. Die zouden ze bij PON moeten hebben.
Kun je aan een bedradingsschema komen van je auto? Misschien kan ik je hiermee op weg helpen. Je kunt met simpele testjes diverse zaken uitsluiten.
Weet je overigens zeker dat handzender goed is?
Probeer anders eens buiten bereik de zender te activeren, naar je auto te lopen en dan nog eens. De zender wordt dan binnen het uur wat je noemt twee keer gebruikt, terwijl de ontvanger maar een keer een signaal krijgt.

renebergman (0), 19 jaar geleden

Dutch, bedankt voor je hulp en advies, het valt inderdaad nog onder de garantie.
De reden dat ik hetgeen openbaar gemaakt heb is om te proberen
om het probleem voor mij en de VW-dealer op te lossen.
Via dit medium gedachten uitwisselen over dit soort problemen
kan een hoop zoekwerk besparen als iemand een gelijksoortig
iets heeft gehad en een oplossing heeft.
Dan zijn beiden partijen geholpen.
De auto gaat binnenkort weer terug (derde keer)naar de dealer en ze hebben beloofd het dit keer op te lossen.
(In een bedradingschema ben ik zeer in geinterreseerd.
Ik ben geen automonteur maar werk wel als E-techneut bij een TD, vandaar)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.