Volkswagen Passat: binnenverlichting passat 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: pd 130 pk

Mijn binnen verlichting en de zoemer gaat niet meer aan als ik de bestuurdersportier open. Op het forum gezocht naar een oplossing en dit blijkt het deurslot te zijn. Ik heb de deur opengemaakt en het slot en metalenplaat en de ganse mechaniek er uitgehaald en dan het slot gedemonteerd. Als ik nu de mikroswitch ,die door de slotvanger bediend wordt kontroleerde, werkte deze goed; Ik hoorde hem mooi klikken en kon ook zien dat hij goed bediend werd. Er zat ook geen vuil in het slot die de switch kon belemmeren in zijn werking. Alles terug gemonteerd en inderdaad de zoemer ging terug ,ook de binnenverlichting floept aan bij het openen van het portier. Als mijn deur open was heb ik nog eens de bedrading nagezien en ik merkte dat de bedrading van de switch ook naar het lampje gaat dat onderaan de deur zit. Tot hier alles ok. Ik snapte wel niet hoe dit werkte daar het lichtje onderaan in serie staat met de mikroswitch. Nu werkt de zoemer na ,2 weken, terug niet meer en hoe raar :als ik het lampje verwijder, onderaan de linkse deur werkt de zoemer en de binnenverlichting wel. Kan iemand hier een verklaring voor geven of is er iemand die weet hoe de werking is van de mikroswitch in de linker deur?
Alvast bedankt om eventueel te helpen.

ericv

Geplaatst door ericv (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ericv (0), 15 jaar geleden

De zoemer en het binnenlicht werken nog steeds normaal, maar wel met het instaplichtje verweiderd. Als ik het lichtje terugplaats werkt het niet meer. Zou het kunnen dat de microswitch een commando heeft aan de linkse deurmodule en deze dan op zijn beurt de zoemer en binnenverlichting aanstuurt en dat het instaplichtje rechtstreeks bedient wordt door de microswitch. Zodus als ik het instaplichtje aansluit gaat er een te grote stroom door de microswitch die dan op zijn beurt geen goed signaal aan de deurmodule heeft en dewelke dan ook de zoemer en binnenverlichting niet aanstuurt? En als het instaplichtje verweiderd is, gaat er wel voldoende stroom naar de deurmodule om het signaal te krijgen om de zoemer enzv aan te sturen?
Het resultaat is dan wel hetzelfde. Mijn microswitch in het slot zal dan wel versleten zijn denk ik.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoe het precies aangestuurd wordt zou je in een schema mooi kunnen zien.Vraag deze eens bij een garage of dealer,loop gewoon de werkplaats in en vraag een monteur of chef,zorg dat je je chassisnumer bij de hand hebt.Beetje dealer of garage geeft hem wel.
Met de testkast kun je mooi in de meetwaardeblokken zien of de microswitch wel juist werkt,met of zonder lampje,en aan de hand van een schema kun je dan zien wat het verband is tussen de binnen verlichtin en microswitch enz.
Als je de deur opend gaat binnenlicht en lampje in deur branden,maar volgens mij gaat na een tijd de binnenverlichting weer uit maar blijft het lampje in de deur branden,als dat zo is (eigenlijk nooit echt op gelet) dan kun je daar al uit opmaken dat ze onafhankelijk aangesloten zijn.(zie schema dan weer).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.