Volkswagen Caddy: binnenverlichtings relais

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo, weet iemand of het klopt dat het relais van de binnenverlichting altijd onder spanning moet staan. Ik heb 0.2 a stroomafname en als ik de zekering eruit haal van de binnenverlichting dan valt de stroomafname terug naar 0.02 en hoor je ook het relais uitgaan.
groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (165) PRO, 9 jaar geleden

Edwin, als er spanning staat op het relais dan loopt er pas stroom als er een circuit wordt gevormd. Dus de vraag of er altijd spanning op staat is niet zo relevant. Wat belangrijker is of er altijd een stroom loopt en dat lijkt me dus niet want als er stroom loopt is een verbinding met een verbruiker. (binnenverlichting, kofferbakverlichting of een zgn. illegale verbruiker.

Verder is het zo dat er nadat de deur is gesloten en de auto van contact af is gezet er een bepaalde tijd, bv 30 seconden, nog een stroom kan lopen. Als je dus de stroom meet moet je even deze tijd wachten voordat je de stroom kunt bepalen die er blijft lopen.

Verder weet ik niet of de Caddy ook een lampje heeft op de zonneklep, maar die bleef bij ons een keer branden met een lege accu na een paar dagen (was van een Golf)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.