Volkswagen Caddy: caddy start slecht

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

heb een caddy met raar probleem. als de auto horizontaal staat start hij smorgens slecht lang starten en het woordje stop staat in display. als de auto op de oprit staat met de neus naar beneden start de auto smorgens goed.als de auto warm is geen probleem. ik dacht misschien retourleiding valse lucht en dat de brandstof terugloopt in de leiding. maar ik vind dit onlogisch

hanneke57

Geplaatst door hanneke57 (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 9 jaar geleden

als het een sdi is dan komt het veel voor dat de verstuiverringen lekken en de brandstof weg loopt.
bij korte ritjes vaak geen last.
bij flink warm worden en weg zetten en de andere dag starten dan ben je lang aan het starten en als hij loopt doet hij het goed.
bij een met een turbo komt het minder voor.
is het een sdi dan is vaak de kop bij de verstuiver gatten uitgeslagen dat merk je door de scherpe ribbels.
de beste optie is dan een nieuwe kop.
wil je goedkopen dan kun je proberen om de scherpe randen wat met fijn schuurpapier gladder te maken en nieuw ringen om de verstuivers te doen maar zoals meer geschreven het wordt ruimer dus minder afdichting maar toch kun je er soms een goed resultaat mee hebben.

groetjes jan.

hanneke57 (0) PRO, 9 jaar geleden

jan als de verstuiverringen lekken word de diesel in de verstuiver toch gewoon afgesloten. of bedoel jij de ringen van retour leiding.ik heb nog nergens naar gekeken

jan T (10) PRO, 9 jaar geleden

de verstuiver toevoer zit in de cilinderkop.
de verstuiver heeft ringen waardoor de brandstof er niet lans heen kan maar er tussen blijft.
lekt zo n ring dan loopt de brandstof door lekkage langs de verstuiver weg de cilinder in waar door er dus lucht in komt vandaar het langer starten voordat hij aanslaat.
maar je moet wel zeker zijn dat er geen storing in zit en de pomp in de brandstoftank werkt.
deze controleer je door de toevoer op het filter los tehalen en even op contact tezetten dan moet het er uit stromen.

groetjes jan.

Petje57 (0) PRO, 9 jaar geleden

Trek de kop er maar af. Er zijn revisiekoppen voor te krijgen bij Klein Gunnewiek motorenrevisie in Groenlo. Die hebben al meer dan 2000 van die koppen klaar gemaakt. Zelf onlangs ook een gehad met precies hetzelfde probleem. Had nog geen 140000 gedraaid. Zij maken daar stalen bussen in zodat het probleem niet meer terug komt. Controleer ook de nokkenas en stoters heel secuur. Gaan ook heel vaak stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.