Volkswagen Golf 3 GL TD: Blauwe rook

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD

Hallo,

Mijn VW Golf 3 (1.9 TD)) geeft al sinds ik 'm heb veel rook bij optrekken. Ook is het olieverbruik hoog. Ongeveer 0,5 ltr. op 1000 km. Ook kwam hij laatst pas met drie blikjes Forte door de APK-keuring. Nu het wat kouder begint te worden, start hij nogeens slecht. Hij start wel direct maar op 2 of 3 colinders, na ongeveer 5 seconden loopt hij op alle cilinders maar dan in een te laag toerental (700/800 rpm.) Pas bij een beetje gas, loopt ie weer goed. Verder geen tikkend geluid of andere opmerkelijkheden. Ik denk ook dat ie wat te veel verbruikt de laatste tijd +/- 1/16, en ik rijd erg rustig. Wat denken jullie?

Alvast bedankt!

VWGolf3

Geplaatst door VWGolf3 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

sayf voor dat start probleen moet je eens je gloeibougies controleren ; het zou best kunnen dat er een stuk is.
staat je brandstofpomp goed op tijd?
zijn je verstuivers nog goed lekken ze niet na.

groetjes jan.

VWGolf3 (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan,

Bedankt voor je reactie, Ik heb de gloeipluggen nagekeken. Die zijn volgens mij okee. Nu was afgelopen week mijn accu ook op. die heb ik vervangen. Hij start nu al een stuk beter. Maar hij rookt uiteraard nog steeds. Zal dat aan de verstuivers liggen? Kan ik die zelf controleren/reinigen?

vr.gr.
Sayf

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

sayf nee die kan je niet zelf testen je kan ze wel zelf demonteren en ze daan bij een diesel specialist laten controleren ik weet niet of er al veel mee gereden is want dan kan het zeker geen kwaad.

groetjes jan.

VWGolf3 (0), 17 jaar geleden

Ja, idd. Hij heeft inmiddels 240.000 gelopen. Gister wou ie niet eens meer starten. Dus moet maandag maar ff naar de garage. Ik zag al dat het vervangen van de gloeibougies ook een prutswerk is, ik kom er amper bij.

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

sayf maar je had de gloeibougies toch al nagekeken.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.