Volkswagen kever: blijft warme lucht blazen

Bouwjaar: 1975

hallo mijn kever 1300 uit 1975 is net weer een jaar apk gekeurd maar nu net na de keuring is het volgende het geval ondanks dat ik de kachel hendels uit heb staan blijft hij tijdens het rijden vooral bij ventilatie gleufen bij rijder zeer hete lucht blazen ook bij gleuf die op voorraam staat gericht en onder de achterbank zitting vandaan dit is zeer naar en benauwd hoe kan ik dit oplossen want ik rij nu continu met ramen open alvast bedankt voor jullie tips groetjes van Fred

caravan308

Geplaatst door caravan308 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jospeug (0), 19 jaar geleden

waarschijnlijk de kabels doorgeroest die de kleppen bedienen.

H&k (0), 19 jaar geleden

Wees maar blij met deze zomerse dagen :-))
De kleppen kunnen ook vastgeroest zijn, het kabeltje buigt dan en drukt de klep niet dicht. Ik zal je eerst even een tip geven om snel van die hitte af te zijn. Een kachel heb je nu niet nodig. Haal de slangen die vanaf de koeltunnel lucht in de kachelpotten blaast eraf. MAAR KIJK UIT!!!! sluit dan wel de luchtopeningen in het koelhuis af anders koelt je blok niet genoeg en heb je straks gescheurde koppen. Afsluiten gaat goed met een (passende) dop van een spuitbus en een slangeklem. De kachelpotten hoef je niet af te sluiten. Nu heb je tot oktober de tijd om het echte probleem te verhelpen.
Succes

caravan308 (0), 19 jaar geleden

het probleem is minder geworden maar helaas nog niet weg ik ga langs bij mijn dealer allemaal bedankt voor jullie reacties.
groetjes fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.