Volkswagen Golf III : bokken bij starten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9l 4 cilinder

hallo,

ik heb een golf 3 1.9 diesel uit 1995, het eerste probleem wat ik ermee had was dat ie na het starten nogal bokte, als ie warm is, is dat over, maar nu heb ik er nog een probleem bij, de motor wil nu helemaal niet meer starten. als ik de sleutel omdraai op contact voor het gloeien branden alle lampjes keurig, wil ik hem vervolgens starten, gaan alle lampjes flikkeren en komt er een raar knetterend geluid uit relais nr. 104, nou adviseerde iemand (anwb) mij om het relais te vervangen, dan zou het probleem ws opgelost zijn, nee dus, wie kan mij hierbij helpen???

hansgm

Geplaatst door hansgm (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (30) PRO, 12 jaar geleden

is je electrische deel van het contactslot nog goed deze gaan nog wel eens stuk.

groetjes jan.

hansgm (0), 12 jaar geleden

bedankt voor je reactie jan,

een handige buurman heeft het elektrische deel opgelost, bleek een massa kabel te zijn die niet helemaal goed vast zat. zit nu alleen nog met het andere probleem, start af en toe moeizaam met een flinke kwalm rook uit de uitlaat, en dan bokt de motor stationair behoorlijk geef ik wat gas bij trekt ie wel bij maar als ik het gas weer loslaat begint ie weer te bokken.

jan T (30) PRO, 12 jaar geleden

begin eerst met controle van de gloei installatie en gloeibougies.
is dit goed dan zou een verstuiver de oorzaak kunnen zijn.

groetjes jan.

cintim (0), 12 jaar geleden

en weet je inmiddels al meer? het lijkt veel op mijn probleem

riennoot (0) PRO, 12 jaar geleden

is de timing nog wel in orde? krukasbout niet los?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.