Volkswagen LUPO: Bokken/ geen stabiel toerental

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AHT, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 37

Ik heb een Lupo uit 1998 met AHT blok (oud Skodablok). Ik probeer al een tijdje het volgend probleem op te lossen;

De auto verliest soms ineens toeren tijdens het optrekken in lage versnellingen. Valt dan bijna uit en pakt weer op bij 100 toeren of bij gasgeven/ koppelen. Stationair is hij stabiel, alleen niet op hetzelfde toerental. Soms op 1200 toeren (normaal bij dit motortype) en soms op 1000, waarbij hij langzaam richting 800 zakt en daar blijft hangen. Schommelt niet.

Wat heb ik tot nu toe gedaan;

Temperatuursensor vervangen
Krukassensor vervangen
Nieuwe bougies
Luchtslangetjes vervangen
Gasklephuis gereinigd
Thermostaat vervangen (was sowieso kapot)

Allen kwalitatief goede en nieuwe onderdelen, sensoren origineel Volkswagen. Hij loopt beter, dit probleem blijft echter. Waar kan ik het probleem nog meer zoeken?

Wouwtert

Geplaatst door Wouwtert (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Laat hem eens uitlezen...dat werkt vaak beter dan zinloos onderdelen vervangen.
En twee topics openen voor hetzelfde probleem helpt ook niet....

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Om te beginnen bousies na kijken. Laat de auto lopen en trek omstebeurten. Een bousies kabel er af. Als die 1 van de kabels niet reageerd is dat de bousie. Die dan kapot is. Vaak moet je dan ook gewoon 4 niewe er in doen dat is het beste.

2 maak de gas klep huis schoon die kan zo vies zijn. Dat je auto er niet mooi op loopt en de facum slangen bekijken. Op scheuren. Altijd goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.