Volkswagen Lupo: Fluitend geluid en enorme herrie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Sinds een poos maakt mijn lupo 1.0 uit 2002 al een soort fluitend geluid tijdens het rijden. Het klinkt alsof de wind ergens doorheen gaat. Het is de ene keer ook luider dan de andere keer en heeft ook niet direct met snelheid te maken. Doordat ik dus dacht het is gewoon de wind, heb ik er geen aandacht aan besteed. Echter heb ik nu een aantal keer gehad tijdens het stil staan/rollend rijden, dat er een enorme herrie onder de motorkap vandaan komt. Echt heel luid, fluitend achtig geluid voor een aantal seconden en dan zwakt het gauw af en houdt het op. Verder merk ik niks aan de auto, temperatuur blijft stabiel, branden geen lampjes, rijd hetzelfde, etc.

Hebben jullie enig idee wat dit kan zijn?

Sillupo

Geplaatst door Sillupo (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat kan aan van alles liggen, is zo niet te zeggen wat het precies is. Rij even langs een garage, misschien is het toch wel steeds aanwezig maar dan in mindere mate maar dat een monteur het misschien al wel hoort.

kaleido 1 (1660) PRO, 6 jaar geleden

Misschien eens stoppen en uit de auto stappen als je het geluid hoort de motorkap openen en luisteren of je het kunt lokaliseren waar het vandaan komt bv.

Sillupo (0), 6 jaar geleden

Ik zou wel willen, maar tot op heden is het nog steeds alleen maar voorgekomen tijdens het wachten /optrekken voor een verkeerslicht. Ik denk niet dat de mensen achter mij dat kunnen waarderen ;) en het duurt ook slechts enkele seconden, dus dan kan ik ook niet zo snel een veilige stopplek vinden.

voyager (0), 6 jaar geleden

Houd je tijdens het wachten je koppelingspedaal ingedrukt?Probeer hiermee te spelen-indrukken/loslaten. Wat gebeurt dan?. Mogelijk is het je druklager die droog draait en dus piept.

heemskerk4251 (0), 6 jaar geleden

Slappe of versleten V-snaar misschien? VW's willen nogal eens piepen.....

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,doet hij het niet bij een koude motor?,misschien de koelventilator die bij aanlopen geluid geeft?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.