Volkswagen Polo: bonkend geluid rechts voor Polo 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een tijdje geleden een Polo overgekocht, en na een tijdje blijkt dat hij af en toe een soort dof bonkend geluid maakt rechtsvoor, aan de onderkant van de auto. Het lijkt op klotsen van een vloeistof, maar dat is het niet.. het is meer een bonk.
Het geluid werd voor het eerst opgemerkt in een nieuwe parkeergarage, met glad betonnen rijvlak. Snelheid was toen 20 km/h ofzo. Buiten is het vooral bij lage snelheden hoorbaar en al helemaal als je door putten of over drempels rijdt. Bij snelheden hoger dan 60 km/h wordt het door de motor overstemd, maar het blijft wel. Je kunt het soms ook een beetje voelen.

De garage kon de eerste keer niks vinden. De tweede keer, nadat een monteur het zelf gehoord had, was de conclusie: roest op lager in/aan de rechter spoorstang. Kosten: +/- 400 euro (bij officiele VW-dealer in randstad)
Volgens garage is het nu nog niet erg, maar als er speling op komt te staan moet het écht vervangen worden. Dit zou met de APK dan ook wel blijken.

Ik heb alleen een beetje het idee dat hij nú al speling heeft: bij sommige hobbels aan de rechterkant krijgt het stuur een stevige duw naar links.

De garage doet heel erg moelijk, wil geen offerte of prijsopgave geven. De een zegt nl. 400, de ander zegt 200 euro.

Mijn vraag: ik weet dat de probleemomschrijving heel erg vaag is, maar is dit echt de enige oplossing voor dit probleem? Kun je die roest niet gewoon een beetje 'wegsmeren' of alleen rubbers vervangen?

m.vr.gr.
Judith

owg

Geplaatst door owg , lid sinds 14 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door jan T PRO, 14 jaar geleden

judith dat is moelijk zo tebeoordelen dat bonken kan overal van dan komen.
alleen door roest krijg je geen gebonk dus ik ben het met je eens dat je dan van speling uit gaat.
ik adviseer je om het eens door een ander telaten beoordelen en kijken wat die er van zegt .

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.