Volkswagen Bora: Bora trekt niet naar behoren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi 100pk

Hallo,

Ik heb al een tijdje het idee dat mijn bora niet naar behoren trekt, maar je raakt aan je auto gewend dus merk je dit zo snel niet meer.
Tot ik vorige week in de auto stapte en hij veel harder trok, de volgende dag was dit weer niet het geval.
Ik merkte dat ik veel verder in de versnellingen kon door trekken, (normaal) begon hij bij 3000 toeren echt te kennen geven dat ik moest overschakelen.
Nu is mijn eerst ingeving de lmm maar aan de computer geeft hij geen foutmeldingen.
Ik kan in het onderhoudsboekje er niet achter komen of de bovenvermeld ooit is vervangen.
De auto heeft nu ruim 210.000 gelopen, heb er ooit een nieuwe opvoerpomp in laten zetten want deze gaf een brommend geluid.
Hier is echter het trekken niets beter van geworden.
Heeft iemand nog een ander idee voordat ik de lmm ga vervangen?

Alvast bedankt.

Postma31

Geplaatst door Postma31 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

riennoot (0) PRO, 12 jaar geleden

je kan door gebruik te maken van de meetwaardeblokken je luchtmassameter controleren of de juiste waardes worden gehaald, zodoende kan je makkelijk controleren of je de lmm moet vervangen.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij geen storing in het systeem dan inderdaad heel vaak de luchtmassemeter die stuk is of je brandstoffilter is verstopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.