Volkswagen Bora: Minder vermogen dan zou moeten.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Ik rijd sinds 3 jaar met een VW Bora 1.8T. In het begin niks te klagen maar na verloop van tijd diverse keren het storingslampje op het dashboard wat ging branden en niet meer uitging.
De auto is steeds uitgelezen en gereset en ook een paar keer diverse dingen gereinigd en uiteindelijk heb ik nu geen storingen meer maar toch vind ik dat de auto niet de trekkracht meer levert als toen ik de auto net had.

Bij een koude motor merk je dat ie soms niet echt soepel op gang wil komen. Na een tijdje is dat in orde. Hij reageert niet zo snel meer op het gaspedaal terwijl in het begin wanneer je de koppeling alleen al op liet komen de auto makkelijk vooruit kwam.
De turbo draait gewoon soepel maar bij 3500/4000 toeren voel je de turbodruk wat wegzakken.
De auto rijdt op zich gewoon prima en vlot maar het moet beter kunnen.

Met een bekende van mij de auto uitgelezen en het blijkt dat er toch een storing blijkt te zijn; 17705 ( N249 )
Dat bekekent dat er nog diverse mogelijkheden zijn, rondom het turbogebeuren, maar weet iemand misschien waar ik het eerst naar zou kunnen ( laten ) kijken of wat ik kan uitsluiten? Kan bijvoorbeeld een scheurtje in een slang een oorzaak zijn? Of de overdrukklep die vervuild is?

gr Jeroen

Jeroen van Mierlo

Geplaatst door Jeroen van Mierlo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fanaticaxie (0), 12 jaar geleden

er zit bij de radiateur een diverter valve die stuurt de druk weg van de turbo als je terug schakeld.

plastik rond cillindertje zit tussen een aantal slangen die gaan vaak stuk, vervangen met de 710"n" versie is namelijk later verbeterd.

Jeroen van Mierlo (0), 12 jaar geleden

Zal er morgen eens naar kijken en verder vragen bij de garage. Klinkt vrij simpel en dat zijn nou net de dingen die het moeilijk kunnen maken.
Dit probleem had ik al toen ik de laatste keer een storing heb laten verwijderen maar er zouden daarna geen storingen in het systeem zitten ( die het lampje op het dashboard aan laat gaan ) dus maar effe gelaten voor wat het was want zo wisten ze ook niet verder te zoeken.

Kan nu hopelijk gerichter te werk gaan. Bedankt.

gr Jeroen

Jeroen van Mierlo (0), 12 jaar geleden

Vanmorgen gekeken en ik heb de 710 'N' erin zitten. Deze werden na 2002 standaard gebruikt vanwege de klachten van het vorige model ( heb ik nagevraagd ).
Ondanks dat toch maar zo'n ding besteld. Voor die paar tientjes en ik kan het zelf verwisselen. Mocht dat het probleem oplossen dan heeft me dat in ieder geval niks té veel gekost.
Is het dat niet, nou ja, jammer dan. Kijk ik wel weer verder.

gr Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.