Volkswagen Golf: bougie eruit gelopen golf 4

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6/8v

vanochtend is er een bougie uitgeklapt bij mijn golf.Nu blijkt de schroefdraad slecht te zijn van de betreffende bougie.Weet iemand hoe dit probleem op te lossen is?
De ANWB had het over helicoil aanbrengen maar dan moet volgens mij eerst de kop eraf of heb ik het mis?

peterenjac

Geplaatst door peterenjac (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kitszr (0), 16 jaar geleden

Zou me d'r niet al te veel zorgen over maken. Leuk is het niet maar prima op te lossen zonder dat je de cylinderkop eraf moet halen. Er zijn setjes in handel met een ruimer en nieuwe schroefdraadbusjes die er konisch worden ingedraaid. Vervolgens past de bougies daar weer keurig in. De deeltjes die bovenop de zuiger terrechtkomen kunen worden weggezogen maar zullen ook via de uitlaatklep de motor verlaten zonder schade aan bijv. zuigerveren en/of olieschraapveren aan te richten. Gewoon je verstand blijven gebruiken en rustig werken. Succes!

peterenjac (0), 16 jaar geleden

ok bedankt raymond,ik heb ondertussen een afspraak met iemand die een helicoil plaatst voor me.Voor een tientje of 5 ben ik klaar hoorde ik .

Speedrazor (0), 16 jaar geleden

Goed opletten offie wel speciaal snijpasta aan de tap smeert om te voorkomen dat er spanen in je cilinder vallen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.