Volkswagen Golf V: Brandende symbolen dashboard en uitvallen stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Goedemiddag kenners,

Ik zit met een lastig problem en ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen.
Na het parkeren van me auto afgelopen zondag en een ziekenbezoek van een uur startte ik weer mijn auto. Alle symbolen op het dashboard gingen branden zoals gewoonlijk maar helaas niet meer uit.
ik zette de auto uit en na 10 seconden weer aan. Helaas geen resultaat. Bij het wegrijden merkte ik dat de stuurbekrachtiging niet meer werkte, de kilometerteller ook niet en de bezine meter gaat van leeg naar vol en ergens er tussenin. Volgens mij werkt de ABS ook niet meer. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik hoop dat het een zekering is, los geschoten kabel oid.
Misschien handig om te vermelden: De auto heeft 2 weken geleden een beurt gehad waarbij de remvloeistof is vervangen. En 2 dagen na de beurt is de accu vervangen.
zie foto hieronder van mij dashboard.

Alvast bedankt voor het meedenken en de reacties.

Mvg

Sjoerd.



[url=http://postimg.org/image/vn7s4a82n/][img]http://s11.postimg.org/vn7s4a82n/Dashboa...[/img][/url]

sjoerd84

Geplaatst door sjoerd84 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ASH-1 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou beginnen met alle aansluitingen bij de acuu te controleren, wellicht vergeten iets vast te zetten.

sjoerd84 (0), 10 jaar geleden

Update: alle aansluitingen op de accu zitten goed. Het schijnt nu te gaan om: de auto herkent een wiel niet waardoor alle veiligheidssystemen op tilt gaan. Nu moet ik hem alleen nog laten uitlezen om te kijken welk wiel het gaat. Gaat het dan om een Abs sensor die defect is of een andere sensor?

Gr. Sjoerd

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Daar kan ik mij niets bij voorstellen, heb je hem laten uitlezen of heeft iemand je dat wijs gemaakt, waarvoor moet een wiel herkent worden, enkel voor de bandenspanning

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Zou toch nog eens naar de aansluitingen op het aansluitblok van de accuklemmen kijken , lijkt toch erg op een massa/spanningsprobleem.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Nja eerste wat je in dit geval moet doen is hem uitlezen en pas dan verder kijken. Straks met allerlei handelingen creeer je zelf storingen en weet je niet meer de "originele" storingen dus eerst dat doen en het hier posten. Wat je zegt zou de stuurhoeksensor kunnen zijn die in storing staat maar waarom geeft deze opeens storing...ps als deze in storing staat dan werkt stuurbekrachtiging ook niet meer. Beste is om hem compleet uit te lezen en aan de hand van de opgeslagen storingen verder te kijken wat te doen.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Zoals Ricky al zegt:uitlezen.
Dat is de enigste manier om tot een goede conclusie te komen.

dutch123 (0), 10 jaar geleden

Ik heb tot twee keer toe (bij twee verschillende auto's) rare problemen gehad door een kapot carterventilatie verwarmings element. Storing EGR, uitvallende stuurbekrachtiging, olie niveau sensor storing etc. (Die zaten op dezelfde zekering als het verwarmingselement)
Het element zelf geeft geen storing bij het uitlezen. Blijkbaar is daarin niet vorzien.
Je zou hem even los kunnen nemen.

sjoerd84 (0), 10 jaar geleden

Auto is uitgelezen: zeer waarschijnlijk is de Abs ecu module defect. Bij het uitlezen was het Abs systeem niet vindbaar. Na verder zoekwerk bleek dat de motorsturing niet kan communiceren met de Abs ecu module. Vandaar deze conclusie. Mijn vraag is dan ook of dit een veelvoorkomend probleem is en wat is nu verstandig? Een nieuwe laten plaatsen of de huidige reviseren? Als ik het bij de garage laat doen ben ik hem een week kwijt en wordt de huidige gereviseerd. Is er iemand in de buurt van Rotterdam die mijn Abs ecu ook kan maken voor een vriendelijke prijs? Ik hoor graag jullie reactie of pb.

Groet
Sjoerd.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

ja maar dat de abs module niet wordt herkend hoeft niet persee aan de abs unit te liggen, voor zelfde geld een draadbreuk oid.
Wat zijn de storing precies die er nu in staan? (foutcode's of storingomschrijvingen). Abs en stuurbekrachtiging hebben met elkaar te maken maar voor zelfde geld is het wat anders dan de abs unit. Als je hier alle foutcode's vermeldt dan kunnen we beter zien wat er precies gaande is, nu blijft het alsnog gissen omdat een of andere garage zegt dat mogelijk de abs unit stuk is. Mocht hij toch stuk zijn dan kan je bv naar actronics.nl

sjoerd84 (0), 10 jaar geleden

Update: Het heeft even geduurd maar na bijna 3 weken bij de garage te hebben gestaan is de auto gemaakt. Het bleek inderdaad om de ABS module te gaan. Na deze te hebben gereviseerd en ingebouwd is het probleem verholpen.
Auto rijdt weer als vanouds.

Bedankt ieder voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.