Volkswagen Golf IV: Brandstof verbruik is veels te hoog!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI

Beste allen,

Ik heb een Golf IV diesel SDI 1.9 bj1999 en ik rijd wekelijks van Zaandam naar Tilburg (afstand 125 km). Bij vertrek is de tank helemaal vol en als ik aankom is de tank op de helft! Ik kan met een volle bak drie keer van Zaandam naar Tilburg rijden en dan moet ik weer bijtanken terwijl ik een diesel heb! Het lijkt alsof ik in een benzine auto rijd. Dit is toch niet normaal voor een diesel auto? Vorig jaar kwam ik nog met een volle bak Duitsland in (ruim 600 km!!!)
Ik rijd altijd de maximale snelheid en haal alleen vrachtwagens in, de banden zijn in orde, rem niet plotseling, gewicht in de auto is altijd hetzelfde (oke... als ik chocoladetaart eet dan niet ;-) hahaha )

Weet iemand wat er mis is en wat ik eraan kan doen?
Voor de rest heb ik helemaal geen verstand van auto's!

Alvast bedankt.
Angela

AngelaZandbergen

Geplaatst door AngelaZandbergen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Onderhoud / verstuivers enz.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou hem als eerste laten uitlezen om te kijken of er een storing in het systeem staat. Mocht er een storing in staan dan weet al wat meer. Advies is ook om de motortemperatuursensor voor de zekerheid te vervangen, als deze verkeerde waardes aangeeft dan kan je ook een hoger brandstofverbruik krijgen en dan hoeft er niet altijd een storing in het syteem te staan.

AngelaZandbergen (0), 11 jaar geleden

Dank jullie wel heren,

Ik ga hem zeker laten uitlezen en binnenkort laat ik het jullie wel weten hoe het afliep

dutch123 (65), 11 jaar geleden

Met zo'n hoog verbruik moet hij ook veel roet geven verwacht ik.
Geeft hij weinig roet, dan zou er ook een brandstoflek kunnen zijn.
Kijk eens onder de auto of onder de motorkap of je diesel ziet en/of ruikt.

AngelaZandbergen (0), 11 jaar geleden

Beste allen,

Bedankt voor jullie support. Ik heb de auto laten uitlezen en er was inderdaad een diesellekkage. Ik rook het een beetje maar besefte het gewoon niet. Probleem is opgelost.

Dit draadje komt dan aan zijn einde. :(

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.