Volkswagen GOLF IV TDI 100 PK: Brommend geluid bij gasgeven

Bouwjaar: 2001

Ik heb net een Golf 4 gekocht en deze heeft een klein probleempje. Als ik +/- 50 rijd (met gas los), en daarna gas geef, dan hoor je een soort brommend geluid. Alsof er een bromvlieg onder de kap zit. Laat ik het gas weer los, dan is het super stil. Kan het iets te maken hebben met de brandstof pomp? Wie kan mij helpen??

Af en toe start hij ook niet. Dan maakt hij een soort bonkend geluid, alsof hij de cyclus van inspuiting enz. kwijt is. Start ik hem opnieuw, dan start hij probleemloos. Kan dat iets met elkaar te maken hebben??
Groet Peter

Peter8819

Geplaatst door Peter8819 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit het luchtfilterhuis wel goed?

Lenman (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Slang van de rembekrachtiger naar het inlaatspruitstuk waarschijnlijk net waar de bevestiging aan het spruitstuk zit gescheurd of gebroken. (je kunt dit vaak slecht zien omdat hij aan de onderzijde zit) Komt veel voor en heeft exact deze klacht als gevolg. Als je aan deze slang rommelt terwijl de motor loopt en hij is kapot zul je merken dat het probleem erger of juist minder wordt.
( kheb het zelf met mijn caddy ook gehad, het is niet constant he, alleen bij een bepaald toerental ( resonantie).

succes ( Thanx to Harry Dok)

Peter8819 (0), 19 jaar geleden

Hallo Lenny,

Helaas is deze advertentie geplaatst bij professionals. Aangezien ik een gewone particulier ben, kan ik je niet geheel volgen... :-)
Ik heb het eigenlijk wel bij elk toerental, alleen als je 50 rijd (op een strakke weg) hoor je het het duidelijkst.

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

als het de slang zou zijn die Lenny beschrijft.. dan zou je motor ook slecht moeten gaan lopen en naar zwavel gaan ruiken bij de uitlaat..... hier hoor ik je niet over.. dus ik betwijfel dit als oorzaak....

Zit er niets onder de motorkap los dat kan gaan meetrillen?!

suc6

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

het kan niet liggen aan de brandstofpomp want bij mijn weten zit er een pompverstuivermotor in als je 100 pk hebt verder gaat het niet om een geluid via een forum op te lossen je moet het horen voelen kijken het kan van alles zijn onder de motorkap tot een dood vogeltje aan toe, ga naar een dealer het kan iets kleins zijn en rij je zo weer (met veel plezier verder )
succes max.

Peter8819 (0), 19 jaar geleden

Ik heb luchtfilterhuis gecontroleerd of deze goed vast zat, en dat was het geval. Filter en huis nog een beetje schoon gemaakt, maar heeft niets geholpen. Toch heb ik wel het idee dat het daar ergens weg komt, want als ik op de passagiers stoel zit, dan hoor je het minder (je zit dan verder van de luchtinlaat). Verder heb ik ook dat de auto niet start. Dan maakt hij een soort bonkend geluid, net of tie helemaal de kluts kwijt is. Als ik daarna weer start, start hij probleemloos. Kan dit iets met elkaar te maken hebben??

Groet, Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.