Volkswagen Transporter 2008: Bus rookt blauw

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo. Ik heb een transporter t5 2.5 van 2008
Ik heb deze bus gekocht met een kapotte turbo. Toen rookte de bus al erg blauw. Diesel geur achtig. Nadat we de turbo hadden vervangen. Rookte hij nog blauw. Toen hebben we een heel stuk gereden. En wel goed het gas der op gehad. Toen zag je op den duur alleen een pluimpje met het optrekken. Bij thuiskomst rookte de bus bijna niet meer. Vervolgens de volgende dag. Weer rook. Toen was het op den duur zo. Dat de bus begon te roken. Zodra hij bij de 90 graden ongeveer was. Toen werd gezegd haal de cat maar leeg. Die is niet hellemaal leeg. Maar een rond gat der in geslagen in de lengte van de uitlaat. Ook dit hielp niet. Toen is die naar een tunnings bedrijf geweest. En hebben ze de cat en egr uitgeschakeld. Maar ook dit heeft niet geholpen. Wat ik merk is dat je soms even goed moet door starten voor die aanslaat of gas moet intrappen. Bus heeft wel meer als 4 ton gelopen. Wat kan ik het beste doen. Om iets uit te sluiten voor dat de hele bus uit mekaar gesloopt moet worden. Alvast bedankt,

vd velde

Geplaatst door vd velde , lid sinds 5 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Ik zou hem naar een goede diesel specialist brengen en daar een diagnose laten stellen , denk niet dat dit iets is om zelf mee aan de gang te gaan.

Opperbeun, 5 maanden geleden

Wat vaak voorkomt bij de motoren is dat de cilinderkop uitslaat omdat de verdtuibers met 1 bout vast zit.
Het gevolg dat de O-ringen stuk gaan en dat er diesel bij je motor olie komt.
Je brandstof moet eerst weer door gepompt worden bij de 1ste start.

Wat ook voorkomt is dat je tandempomp inwendig lek raakt en dat er motorolie bij je diesel komt.
Je kan dit controleren door het brandstoffilter na te zien.

Ik spreek uit ervaring ken de 2.5 tdi's erg goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.