Volkswagen Transporter Kombi 2010: koplampen werken plots niet meer

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 130

Koplampen werken plots niet meer.
Nadat mijn ruitenwissers abrupt stopten tijdens een regenbui en in combinatie met het gebruik van de "phares" hielden mijn wissers plots halt.
Ik sproeide wat contactspray op de hendels. Probleem opgelost. Na enige tijd lichten mijn koplampen niet meer. Stadslichten, daglichten, grote lichten werken wel nog allemaal. Enkel mijn koplampen niet. Vrees dat het mijn lichtschakelaar is in het dashboard, maar ben het niet zeker.
Alle zekeringen nagekeken, lampen vervangen. Met uitzondering van deze in het motorcompartiment(doe ik deze avond nog)

WimTRANSPORT5.1.

Geplaatst door WimTRANSPORT5.1. , lid sinds 9 maanden geleden

1 Reactie

arjankempeneers PRO, 9 maanden geleden

Denk eerder de schakelaar dim/grootlicht. Kan natuurlijk wel de lichtschakelaar zijn, maar het is wel toevallig na inspuiten. Beter eerst meten.

    Heb de zaak uitgemeten en het is inderdaad de stuurkolomschakelaar. De stroomwissel tussen groot/dimlicht is stuk en geeft geen stroom meer door naar de lichtschakelaar in het dashboard. Waardoor de stand dimlicht geen stroom meer doorgeeft naar de lampen. Bedankt voor de tip. - WimTRANSPORT5.1., 9 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.