Volkswagen Transporter 2008: diesel temperatuur sensor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BRS, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 75

Hallo
het motor management lampje brand en geeft aan dat de diesel temperatuur niet goed is. Nu heb ik al de sensor vervangen, maar hij brandt soms weer. wordt de diesel dan voorverwarmd en is dat stuk of moet ik het ergens anders zoeken?

wimhans

Geplaatst door wimhans , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Wat is de exacte tekst en nummer van die foutcode?

    Dat weet ik zo niet, hij is uitgelezen bij de garage en de diesel temperatuur was niet in orde - wimhans, 1 jaar geleden

wimhans, 11 maanden geleden

Sorry voor mijn late antwoord, de code is P0183
Hij is weer uitgelezen en de code is uit twee bestanden verwijdert, hij bleef toen twee dagen weg, maar brandt nu weer.
Ik heb ergens gelezen dat er ook nog een zekering in het spel kan zijn, kan iemand mij vertellen welke dat eventueel is?

dutch123, 10 maanden geleden

Is het een permanente code of sporadisch?
De meeste temperatuur sensoren zijn simpele NTC's. Die kun je met een ohmmeter van de Gamma zelfs doormeten.
Als hij sporadisch is, zou je de bekabeling kunnen nakijken op breuken of slechte contacten.

wimhans, 10 maanden geleden

Heb ik wel de goede sensor vervangen? in mijn auto lijkt het erop dat hij net naast en onder de accu zit in volgens mij een diesel slang, Zou er ergens anders ook nog een kunnen zitten en weet iemand welke zekering ik na zou kunnen kijken? Vast bedankt voor jullie reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.