Volkswagen Caddy: Caddy 2000,

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 9KVF SDI

Beste mensen,

Ik heb het volgende probleem, ik heb een Caddy van een klant uit 2000 die is meegenomen naar Bonaire, waar wij ons bevinden. Een jaar geleden hield de sleutel er mee op en wilde de motor niet meer blijven draaien met die sleutel, starten wel.

Met de reserve sleutel ging alles goed, tot de werkende sleutel verloren is geraakt.
We hebben nu alleen nog de originele sleutel waar mee de motor niet wil blijven draaien.

Omdat ik op een eiland zit waar geen Volkswagen dealer is, kan ik niet even een andere sleutel en slot plaatsen en deze even laten inlezen. En hiervoor de auto naar Aruba of Curaçao vervoeren om het daar te doen is te duur voor een auto van 13 jaar oud.

Maar hij reed tot voor kort nog goed en was een leuk autootje om er bij te hebben, weg gooien is dus zonde.

Een ander probleem is dat hier ook geen handige jongen zit die even de CPU kan herprogrammeren.

Mijn vraag is:

- bestaat er een mogelijkheid om die oude sleutel weer aan de praat te krijgen zonder de tussenkomst van een VW dealer.
- is het mogelijk voor mij zelf om de CPU zo aan te passen dat ik zonder startblokkering kan starten, en zo ja, waar kan ik die informatie vinden.

Ik weet ook niet hoe geavanceerd de startblokkering is van een auto van 2000, maar dat moet toch te overbruggen zijn op de een of andere manier.

Ik hoop van harte dat er iemand is die me hier mee kan helpen.

Down2easy

Geplaatst door Down2easy (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Het enige naar mijn weten wat je kunt doen is een nieuwe sleutel, of beter 2 nieuwe sleutels bestellen bij een dealer en ze daar laten inleren, je zult dus toch bij een dealer moeten komen met de auto.
Maar als daar al geen garage of dealer is dan zou je dus ook een andere auto moeten kopen ergens anders en dat is volgens mij veel duurder dan laten verschepen? Dan is het kopen en ook laten verschepen toch?

janh5107 (0) PRO, 10 jaar geleden

Op internet ( marktplaats) worden vag diesel ecu's aangeboden waar de startblokkering uit is verwijderd. zoek op onderdeelnummer / tuning.

grt, j.e

Down2easy (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat is een hele goede tip. Daar had ik nog niet aan gedacht. Zo iets is makkelijk van hieruit te regelen.
Het enige wat nog even lastig is, is om het onderdeel nummer te achterhalen. Maar dat kan ik wellicht bij mijn oude dealer krijgen.

Bedankt.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Zat net ff op Google te zoeken en volgens deze site zijn er veel (mij teveel) garage's op Bonaire. Hebben die niet iets liggen oid?

http://www.beautiful-bonaire.nl/over_bon...

Wel veel japans maar je weet nooit...

Down2easy (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik ben gaan zoeken en heb uiteindelijk een Caddy gevonden hier op Bonaire maar dat is een Seat, ik weet niet of die onderdelen uitwisselbaar zijn.

Jan227 (5) PRO, 10 jaar geleden

Hallo, die seat ecu zal ook moeten worden ingelezen om te gaan werken , dus degene die dat kan, kan ook een sleutel voor je inleren, maar een dergelijk persoon was moeilijk te vinden schreef je in #1.

Dus zoals al gezegd in #3, een andere ECU aanschaffen die zgn IMMO OFF is gemaakt. Noteer het onderdeelnummer van de oude ECU en google deze op bv e bay met toevoeging van IMMO OFF. Deze ECU is dan plug & play.

Deze ECU zit onder de parrafan (zwarte afdekplaat onder ruitenwisser armen) aan bestuurderszijde , onderdeel nummer begint waarschijlijk met 038 906 013 en dan nog de toevoeging van een letter of lettercombinatie (dit is motorcode afhankelijk) .

ECU ziet er ongeveer als volgt uit

https://www.google.nl/search?q=038906013...

Groet Jan227

Down2easy (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb het nummer op de ECU ontcijferd en het is (hoogstwaarschijnlijk) 038 906 013 E.

Ik heb al zitten zoeken naar een andere ECU en had gehoopt dat de letter niet zo belangrijk is, vaak wordt een letter bij onderdeelnummers gebruikt om de kleur van een onderdeel aan te geven of dat het 2e versie is oid.

Maar ik begrijp van jou Jan227 dat het afhankelijk is van het motortype.

Zou het mogelijk zijn om die ECU van die Seat over te bouwen samen met slot en sleutel?

Jan227 (5) PRO, 10 jaar geleden

Hallo, dan moet je ook het regelapparaat van de wegrijblokkering overzetten. Of dit allemaal uitwisselbaar is , is chassisnummer afhankelijk.

038 906 013 E is inderdaad voor een caddy sdi. Aan de hand van het chassisnummer kan ik wel voor je uitzoeken of dit inderdaad dit nummer is.

Groet Jan227

Jan227 (5) PRO, 10 jaar geleden

Hallo, al vorderingen gemaaktt ?

Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.