Volkswagen Caddy: deurpaneel verwijderen

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tdi

Betreft een caddy maxi baseline.
De luidspreker heeft het begeven, te weinig vermogen voor mijn pioneer radio.
Ik heb al nieuwe pioneer speakers gehaald en ga die inbouwen en moet hiervoor de deurpanelen verwijderen (vooraan).
Onderaan het paneel zitten er drie schroefjes. maar de grepen en hendeltjes moeten er ook af denk ik.
Graag had ik vernomen hoe ik alles stapsgewijs moet demonteren voor ik iets stukmaak door er aan bv gewoon aan te trekken .

Groeten, r. Druyts

rudidruyts

Geplaatst door rudidruyts , lid sinds 8 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Er zit een afdekkapje over de handgreep , deze kun je eruit wippen met een dunne schroevendraaier , daarachter zitten 2 of 3 schroeven .
Dan kan de deurplaat eraf.
Maar kunnen de roosters er zo niet af van de deurplaat ?

rudidruyts, 8 jaar geleden

Hallo,
Het is inderdaad een apart stuk kunststof voor de rooster en het bergvak, maar ik heb al eens geprobeerd dit af te trekken en de kunststof nokken breken er dan zo af, of doe ik iets verkeerd?
Ik stel me ook de vraag of het verwijderen iets zal uithalen omdat ik vermoed dat de speakers toch zullen vastzitten op het metalen chassis v h portier, of kan iemand me bevestigen dat ik er via dit rooster toch zo bij kan? Als dit gaat dan breek ik het er zo af en lijm het er daarna wel terug aan.

Groeten r. Druyts

Tomramakers PRO, 8 jaar geleden

Misschien heb je hier wat aan...

helaas met een dual-screen maak je ook grote screenshots.. :)

rudidruyts, 7 jaar geleden

Ik heb het paneel verwijderd gekregen. Het rooster is niet appart van het paneel te verwijderen want dit is verlijmd.
Eerst met een beitel het afdekkapje van de handgreep verwijderd en de vijzen erachter uitgeschroefd.
Vervolgens de 3 vijzen onderaan portier uitgeschroefd.
Dan het draaihendeltje van het raam verwijderd (geen electrisch raam): zet het hendeltje in de onderste stand; ga met uw vinger onder de tussenring en trek deze naar boven: zo kan je het hendeltje er af trekken.
Duw het deurpaneel voorzichtig een beetje naar boven en dan kan je gewoon het paneel van de interne nokken trekken. Bij terug montelen eerst de nokken visueel juist tegenover elkaar plaatsen als ze wat verschoven mochten zijn.
De originele luidsprekers zijn gemonteerd op een gat in een metalen tussenpaneel in de deur. De achterkant van de luidsprekers geeft rechtstreeks uit tegen het metalen buitenchassis van de auto: dit is niet goed bekeken van volkswagen want alzo hoor je je radio even hard buiten de auto als in de auto.
Ik heb dus dit originele gat voor de luidspreker gewoon dicht gemaakt (dikke lagen stof erover geplakt met duck-tape.) Ik heb vervolgens de nieuwe speakers met een paar vijzen tegen het kunststof voorpaneel geschroefd en hen vervolgens nog afgekit met een lijmpistool, die zitten dus moervast op het kunststof paneel. Je moet wel eerst nagaan of je nieuwe speakers niet te dik zijn om tussen het kunststofpaneel en de metalen tussenplaat te kunnen.
Ik heb het getest en heb momenteel (ook bij luid volume) geen last van trillen van het kunststofpaneel. Misschien geeft deze handelswijze wel problemen als je er speakers opschroeft voor bv een 1000 Watt boomerinstallatie, maar dat is bij mij dus niet het geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.