Volkswagen Caddy: caddy bsu laaddruk

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi bsu

Goedenavond dames, heren. Ik ben met een caddy 19tdi bezig die met name bij koude motor in noodloop gaat en laaddrukregelgrens onderschreden. auto heeft 110dkm en is van 2010. n75 is al gewisseld, de turbo is al gedemonteerd en schoongemaakt (eerlijkheidshalve bleek hij toch goed schoon te zijn) turbo regeling beweegt soepel en vacuumslangen zijn ook heel. Vandaag geconstateerd dat de vacuumdoos in het kleppendeksel lek was, maar nu gewisseld helaas zonder resultaat. Als ik de meetwaardenblokken bekijk gaat de turbodruk mee met de voorgeschreven waarde, schiet er zelfs iets overheen, waarna hij zakt en een 50-100mbar onder de gevraagde waarde blijft, vervolgens komt de druk langzaam weer in de buurt. als we de turbo met een vacuumpomp bedienen komt hij ver over de gevraagde waarde heen dus de druk kan de turbo wel produceren.

Lmm meter is al verwisseld
Turbo was schoon en is schoon gemaakt
Turbo beweegt soepel
Laadlucht traject lijkt dicht te zijn
map sensor is al gewisseld

iemand nog suggesties?

devrimds

Geplaatst door devrimds (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Had je ook al uitgelezen Dave?

devrimds (0) PRO, 10 jaar geleden

jazeker, hij heeft de storing laaddruk onderschreden

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Ja, dat las ik maar ik bedoelde eigenlijk de code zelf. Maar als je zelf hebt gemeten dat het vacuum iets te laag is moet je daar de oorzaak zoeken Dave. Want als je zelf vacuum geeft is de turbodruk wel ver boven de grens en nu iets eronder. Verstopt, lek heb je gecheckd, maar misschien is er te weinig vacuumopbrengst?

devrimds (0) PRO, 10 jaar geleden

vacuum alles is goed, heb nu een toevallig nog een caddy binnen met exact hetzelfde probleem en ook een lek vacuumreservoir. Ik breng de auto naar een tuner om de toleranties op te rekken. vooralsnog bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.