Volkswagen Caddy 2004: caddy slaat moeilijk aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 77 KW

Deze auto slaat meestal niet aan zowel warm als koud. Bij het op kontakt zetten gaat dan o.a ook het gloeilampje niet branden. Na 10-30 x op en van kontakt zetten gaat een enkele keer het gloeilampje wel branden; de auto slaat dan onmiddelijk aan.

Uitlezen levert storingen in het hoofdstroomrelais op. Deze kan ik niet vinden en de dealer wil geen info geven...
Herkent ieman ddit probleem en heeft iemand een idee welk relais dit precies is?

sboonstra

Geplaatst door sboonstra PRO , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

Jan227 PRO, 6 jaar geleden

Hallo, relais zit waarschijnlijk (kan dit niet 100% zeker zeggen agv ontbreken chassisnummer) in de zekeringskast naast de accu. Staat het getal 100 op. Volgens mij zijn er 2 relais met nr 100 naast elkaar.

Zou ook een probleem in het motor regelapparaat kunnen zijn, controleer voedingen hiervan (plus en massa's) ten tijde van de storing.

Regelapparaat zit midden onder de paraffan .

Groet Jan227

sboonstra PRO, 6 jaar geleden

Vandaag de caddy weer eens bekeken. Naast de accu zit een zekeringkast met 3 relais, 433 2x en 458
onder het stuur zitten relais 460 en 458 die echter bij lopende motor geen effect hebben. 1 van de 2x 433 relais zorgt ervoor dat de motor afslaat als je hem eruit haalt. Wisselen met de ander geeft geen effect.
chassisnr: WV1ZZZ2KZ4X020388. Bij een van de ca 10-30 x op en van contakt draaien brand het gloeilampje en dan slaat de motor wel aan. Als het gloeilampje niet brand en de auto blijft op contakt staan, gaan de koelventilatoren ook draaien.
Zou dit niet (simpel gedacht) het contaktblokje kunnen zijn??

memos PRO, 6 jaar geleden

Kun je geen schema van Autodata oid krijgen Sjoerd. Kun je inderdaad beter meten waar het probleem zit. Contactblokje kan, maar dat kun je vaak vinden door de sleutel wat aan te drukken tijdens het starten

sboonstra PRO, 6 jaar geleden

Wegens tijdgebrek en problemen met klant, auto weer meegegeven. Was ook geen vaste klant.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.