Volkswagen Caddy: caddy type2 slot gedmonteerd nu functioneerd hij niet goed meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

had een probleem met me slot,, met vrieskou ging hij niet meer van het slot af,, dat heb ik los gehaald helemaal ontvet en schoon geblazen, ook achter het witte kunstof kapje, alleen bij het los halen viel er 1 onderdeel uit, een wit wieltje die waarschijnlijk iets met het slot op slot draaien( met de sleutel ) van de bestuurder deur te maken heeft,, alles weer gemonteerd, en het opslot draaien met de sleutel gaat dus niet meer,, van binne uit met de pin nog wel..
wat nu ?

mvg

popiopi

Geplaatst door popiopi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Het wieltje zoeken ? of een nieuw tweedehands slot mechanisme kopen. ik denk neem aan dat het wieltje uit het slot mechanisme is gevallen wat op de deur zit gemonteerd..? dat staat in verbinding met het slot wat in de handgreep zit (ijzeren staafje).
Door het op slot draaien trekt deze het vergrendel mechanisme (pin binnen) mee omlaag tot aan de open/sluit stand, nu zal het slot met de sleutel geheel rond draaien .

Het is een bekende kwaal bij Caddy, Inca, en Polo.
De mijne (Inca) wat ik nu vier jaar heb heeft ieder jaar hetzelfde probleem, terwijl ik het slot telkens voor de winter behandel.
Het op slot draaien of openen geen probleem, deur openen/sluiten geen probleem, maar ik krijg de deur van binnen niet meer geopend, totdat het interieur goed warm is gestookt.

popiopi (0), 12 jaar geleden

nou heb dus gewoon een nieuw meganisme gekocht en geplaatst, wat het nou precies was weet ik niet.

popiopi (0), 12 jaar geleden

heb wel weer een volgend probleem, heb een jaar geleden een andere motor geplaatst, en had nog nooit gehoord, dat als je het gasklephuis gedemonteerd hebt gehad
dat hij na montage weer opnieuw ingeleerd moet worden ofzoiets,hij loopt ook al het hele jaar bezopen en gebruikt aardig wat benzine.
nou heb ik gister weer dat gasklephuis losgehad en schoongemaakt omdat ik te veel uitstoot had bij de apk, nou is de gasreactie heel traag en schommelt, dus ik wil hem graag opnieuw ingeleerd hebben

hoe gaat dat in zijn werking? kan ik dat zelf? (lijkt mij niet), moet ik bij een vw dealer zijn of hebben normale goedkopere garages ook die mogelijkheden om dat te doen?

alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.