Volkswagen Caddy: cruisecontrol

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi

hallo

de cruisecontrol van mijn caddy werkt soms niet, lampje van cruisecontrol op dashboard gaat dan ook niet branden.
wanneer ik de auto een keer van contact afzet , gaat het lampje weer aan en doet de cruisecontrol het weer prima, maar onder het rijden gaat het soms vanzelf weer uit en reageert de schakelaar ook nergens meer op.
wat zou dit kunnen zijn?

keunen

Geplaatst door keunen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Even laten uitlezen,probleem kan liggen aan de hendel zelf of misschien de koppelingsschakelaar of remlichtschakelaar.

bartjow (0), 13 jaar geleden

Hoi Keunen,

Ik heb exact hetzelfde probleem gehad als jij beschrijft, met een Caddy SDI eveneens uit 2005.
Waarschijnlijk zit ook dit probleem in de hendel. Het stekkertje dat op op het printplaatje zit aangesloten, waar de schakelaars voor de CC opzitten zit schuin ipv recht. En daardoor trilt het los bij gebruik van de hendel (richting aangeven/grootlicht). Hierdoor springt hij in storing. Oplossing is de hendel aan de achterzijde los te maken en het stekkertje goed vast te drukken en eventueel vast te zetten met tape.

Succes!

keunen (0), 13 jaar geleden

dat ga ik proberen..want het is nog steeds niet opgelost!
bedankt!

keunen (0), 13 jaar geleden

Inderdaad..als ik tegen de schakelaar aan tik en klop dan gaat de cc er soms af en gaat het lampje uit, de storing is dus zeker ergens in de schakelaar, ben blij dat ik het nu weet,
En net op tijd de auto zou donderdag naar de garage gaan om het probleem op te sporen en god weet wat ze dan allemaal hadden gedaan en vernieuwd.
Ik ga het binnenkort zelf maken en laat het hier nog weten
dus Bartjow nogmaals hartelijk dank!

keunen (0), 13 jaar geleden

Het was inderdaad het stekkertje op de printplaat zoals hierboven beschreven..contactspray en een beetje aangedrukt en het probleem is verholpen...gelukkig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.