Volkswagen Caddy 2008: Caddy verliest vermogen slaat af

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 105

Caddy reed normaal, ineens ging hij niet meer harder als 70, rotonde later niet harder meer als 40kmh. Geen rare geluiden gehoord auto wilde niet meer op het gas reageren. Wil nu nog wel aanslaan maar slaat meteen weer af. Uitgelezen zover dat ging en geeft :nokkenas stand sensor signaal buiten de tolerantie p3008.

Is de nokkenas sensor kapot, of kan je wel fatsoenlijk uitlezen als de motor niet loopt. Zelf heb ik het idee dat hij geen brandstof krijgt.

m vr gr jos

Jospas

Geplaatst door Jospas , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

Niet aanslaan (of gelijk weer afslaan zoals bij jou) schijnt wel bij deze foutcode te horen.
Zie: https://gerritspeek.nl/vag-com_dtc-19464...

Beste antwoord, geplaatst door Jospas, 3 weken geleden

Nou heeft even geduurd voor ik wist hoe te reageren op dit forum. Maar probleem is opgelost. Bevestigingsboutje van distributie was los getrilt. Tegen de riem aangelopen. Riem bijna in de lengte doorgesneden. Kop van die bout is daarna afgebroken Tussen de riem beland en heeft de riem 3 tanden verzet. Gelukkig de goede kant op. Geen motor schade. Nieuwe distributieset incl waterpomp erop gezet. Loopt weer als vanouds. Veel veel geluk gehad. Bedankt voor de bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.