Volkswagen Passat: Castrol Txt of Edge

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 74 KW

Heren,

Ik gebruikte al jaren Castrol TXT olie speciaal voor PD motoren VW505.01. Zeer tevreden over. De laatste keer, toen ik dit weer wou kopen vertelde de autoshop mij dat de TXT vervangen was door de EDGE. Dus heb ik dat maar gekocht. Deze was veel duurder maar goed. Nu ben ik weer aan een oliebeurt toe en wil eigenlijk de TXT weer gebruiken. Want volgens mij is deze nog steeds wel te koop. Ik zit alleen met de volgende vraag. De EDGE is een VOL synthetische olie en wat de TXT was weet ik niet. Het zijn beide wel 5w/40 olieen. Kan het kwaad om nu weer TXT in de motor te gooien als er eenmaal VOL synthetische olie in heeft gezeten? Ik meende me iets te herinneren dat als je eenmaal VOL synthetische hebt gebruikt, je dat altijd moet blijven doen voortaan omdat anders de motor stuk gaat. Is de TXT vol synthetisch of half synthetisch? En waar kan ik nog TXT kopen.

Bij voorbaat dank voor de antwoorden.

Nefer

Geplaatst door Nefer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan absoluut GEEN kwaad, dit bevestigd Castrol op zijn website www.castrol.de

Nefer (0), 14 jaar geleden

Volgens die website wordt ook 5w/30 als eerste keus geadviseerd. Bovendien zie ik de TXT helemaal niet terugkomen. Waar op die website staat trouwens dat het geen kwaad kan?

EG (0), 14 jaar geleden

[quote=Nefer]Volgens die website wordt ook 5w/30 als eerste keus geadviseerd. Bovendien zie ik de TXT helemaal niet terugkomen. Waar op die website staat trouwens dat het geen kwaad kan?[/quote]
Ik heb effe de website doorgeneusd en ik zie dat de nieuwe EDGE 5w40 gewoon aan de VW 505.01 eis voldoet. Dus daarom kan het geen kwaad. Jij hebt pompverstuiver blok: dus moet aan VW 505.01 eis voldoen.

Linkie: http://www.castrol.com/castrol/productde...

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zolang de olie aan de 505.01 voldoet kan je erin kappen wat je wil. Het merk of type speelt geen enkele rol, behalve commercieel natuurlijk, iedereen probeert zijn duurste olie te slijten.
Wat mij opvalt aan op forums is dat met altijd de duurste olie naar voorschuift. Die olie zal zeker goed zijn, maar aan de andere kant zijn er mensen die zelden of nooit peilen, dat is veel erger of die veel te lang blijven rijden met oude olie en dan maar klagen als de turbo kapot gaat.
En nog iets, op enkele uitzonderingen na verversen de garages dikwijls met olie die je zelf nooit zou kopen, dikwijls onbekend en van heel kleine leveranciers maar de norm zal wel OK zijn, hoop ik toch.
Er gaan nog steeds veel meer motoren kapot door te weinig tot geen olie dan door verkeerde olie.
Het Long Life verhaal is nog zoiets, dat is alleen in het leven geroepen op vraag van leasingbedrijven. Die kan het totaals niets schelen als een motor na 4 jaar versleten is, dan is hij toch al weg, waarschijnlijk naar een particulier en zit die nadien dikwijls met de problemen.

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Klopt als een bus,Hendrik.
De meeste gaan pas peilen als het lampje gaat branden, zeker bij lease auto's.
De meeste mensen weten ook niet beter,die zeggen kijken ze bij de beurt toch naar?.
Voorbeeld:vorig jaar kon je bij de grensovergangen tijdens de vakantie je auto laten controleren.
Er waren er bij die hadden geeneens olie meer aan de peilstok en banden van de caravan hadden nog maar de helft van de spanning die ze moesten hebben.
Daar kreeg je ook dit soort antwoorden,caravan heeft het hele jaar stil gestaan, wat kan er mis mee zijn.
Hetzelfde gold voor de auto,olie kijkt de dealer toch naar,sommjge wisten niet eens waar de stok zat.
Of antwoorden van:tegenwoordig gebruikt een auto geen olie meer.
Of:er gaat een lampje branden als ik bij moet vullen en dan rij ik naar de dealer en die vult hem bij.
Die blijven overal vanaf.
En als er dan plotseling olie bij moet,dan pakken ze het goedkoopste uit de shop en flikkeren dat in de lease auto.

Nefer (0), 14 jaar geleden

M.a.w. Ik kan gewoon weer castrol TXT erin gooien na een keertje EDGE erin gehad te hebben? Is dit nu de conclusie die ik kan trekken?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Nefer]M.a.w. Ik kan gewoon weer castrol TXT erin gooien na een keertje EDGE erin gehad te hebben? Is dit nu de conclusie die ik kan trekken?[/quote]
Geen probleem, en geeft ook geen problemen.....

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.