Volkswagen Golf: centrale deurvergrendeling achterklep werkt niet.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 20V

Sinds een paar weken werkt de achterklep deurvergrendeling niet meer goed. Als je op de afstandsbediening alle deuren laat sluiten, gaat alles op slot behalve de achterklep. Deze kun je wel handmatig afsluiten, maar dat is niet de bedoeling.
Wat kan het probleem zijn en hoe kan ik dit verhelpen. Ben zelf best handig dus als iemand een oplossing heeft met een beschrijving, erg graag.

Tevens werkt het slot van het portier niet goed, deze kun je handmatig sluiten, maar dan sluit de rest van de auto niet mee.
Via de afstandbediening werkt ie wel. Kan dit een defect slotcylinder zijn? Is deze makkelijk te maken? zo niet, wat kost het bij de dealer om dit te laten repareren?

alvast bedankt voor de reactie

dennis golf type 4

Geplaatst door dennis golf type 4 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Als eerste even luisteren bij de achterklep of je het motortje hoort als je met de afst.bed. de centrale vergrendeling bediend,zo ja,dan ligt waarschijnlijk het stangetje los,zo niet,dan zou het motortje stuk kunnen zijn of de bedrading of zekering of het regelapparaat zelf.

Over het portierslot,is waarschijnlijk het binnenwerk van de slotcylinder afgebroken,gebeurd best vaak.
Afgebroken deel is niet los te krijgen,wel de complete slotcylinder,denk zo'n 50-60 euro,je moet alleen dan de baartjes overzetten van de oude op de nieuwe om dezelfde sleutel te behouden.

Ricky

dennis golf type 4 (0), 16 jaar geleden

Het motortje loopt niet. Hoe kom ik erbij, wat moet ik losschroeven om het te vervangen?

Moet ik voor het portiersslot het hele binnenwerk eruit halen of kan het ook op een andere manier?
alvast bedankt

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=dennis golf type 4]Het motortje loopt niet. Hoe kom ik erbij, wat moet ik losschroeven om het te vervangen?

Moet ik voor het portiersslot het hele binnenwerk eruit halen of kan het ook op een andere manier?
alvast bedankt[/quote]
Achterklepbekleding verwijderen (2 kruiskop schroeven) en de bekleding eraf trekken,let op!:zit heel strak en breekt snel.

Voor het portierslotcylinder te verwijderen moet je aan de binnenkant/zijkant van de deur het zwarte plastieke dopje verwijderen en daarna de torx bout voorzichtig lodraaien,en tegelijkertijd met de sleutel in het slot de slotcylinder eruit trekken,en waarschijnlijk zie je dan dat de lepel alleen maar naar 1 kant meedraaid,maar doe wel voorzichtig want het gebeurd nog wel eens dat de borgring in de deur valt,en dan moet wel de deur uit elkaar.
Succes.

Ricky

dennis golf type 4 (0), 16 jaar geleden

de schroeven van de achterklep zitten in de handvatten?

bedankt voor je reacties, ik zal het spoedig proberen te repareren.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=dennis golf type 4]de schroeven van de achterklep zitten in de handvatten?

bedankt voor je reacties, ik zal het spoedig proberen te repareren.[/quote]
Ja zitten in de hangrepen verstopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.