Volkswagen Golf: kantelende remklauw??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 66 kW tdi

hallo, ik heb last van het volgende probleem: mijn rechtervoorrem begint na een rit van zo'n 70 km. aan te lopen. Hier is al eens naar gekeken en bleek dat de remblokken scheef afgesleten waren echter een duidelijke reden kon men mij er niet voor geven. Een colloga van mij heeft nu eens gekeken en hij zegt datmijn remklauw iets kantelt waardoor de blokken scheef afslijten en de boel dus vastloopt hij zei dat ik dan de pennen en de busjes zou moeten vervangen. Wie o wie weet of dat idd. kan of dat ik een andere remklauw moet regelen. de zuiger is oveigens in goede staat deze kun je met de hand keurig bewegen. Alvast bedankt groeten johan.

johanberkers

Geplaatst door johanberkers (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja je zou eens moeten kijken of de pennen soepel kunnen bewegen,als deze vastzitten of stroef lopen,dan krijg je ongelijk versleten blokken en een slechtere remwerking.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

de draagvlakken van de remtang op de buitenste remblok controleren op roestvorming

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ricky]Ja je zou eens moeten kijken of de pennen soepel kunnen bewegen,als deze vastzitten of stroef lopen,dan krijg je ongelijk versleten blokken en een slechtere remwerking.[/quote]
ook scheef gesleten remschijven kunnen dit veroorzaken

johanberkers (0), 16 jaar geleden

de roestvorming was al gechecked en de schijven ook, de monteur (tevens ook mijn collega) zei dat het daar niet aan lag, hij dacht echt dat de hele klauw kantelde echter hij is nu dus op vakantie en ik wil dat ook graag maar ga dus al weg voordat hij terug is. mij is verteld dat het vervangen van de busjes en pennetjes niet zo'n enorm NASA karwei is, maar als ik de boel toch los heb is het toch fijn om de andere opties uit te kunnen sluiten...... toch? 't gebeurd ook pas als de blokken er zo'n 5000 km op zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.