Volkswagen Golf: Uitlaatgaswaarschuwingslampje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16-16V 77KW motorcode AZD

Hallo,

Ik heb regelmatig dat het uitlaatwaarschuiwingslampje brandt dan weer wel en het gaat dan ook weer een poos goed, ik heb de lambdasonde ook al schoon gemaakt, zag er goed uit van de buitenkant, kan het zijn dat hij toch kapot is? word de geur van het uitlaatgas dan ook anders? (rotte eierengeur) en kan ik dan zonder de tussen komst van de dealer een nieuwe er inzetten? of moet de motor eerst worden uitgelezen.

Groet Jan

JanKlaassen

Geplaatst door JanKlaassen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat zijn de storingen precies?

Ricky

JanKlaassen (0), 16 jaar geleden

Hallo Ricky,

Wat ik al schreef het lampje komt regelmatig op het dasbord te branden

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=JanKlaassen]Hallo Ricky,

Wat ik al schreef het lampje komt regelmatig op het dasbord te branden[/quote]
Ja dat klopt.....,maar als je de testkast op de auto aansluit,dan kun je precies zien welke storing(en) er in staan,en wat er van de over die desbetreffende storing gezegd wordt,bijvoorbeeld:"onaannemelijk signaal"of"onderbreking"enz enz enz..
Nu is het gissen....

Ricky

JanKlaassen (0), 16 jaar geleden

Ricky,

Als ik je antwoord lees dan komt het er op neer dat de auto aan de testkast moet om te zien waar nou daadwerkelijk de storing zit maar toch zou je zeggen dat er iets mis is met het uitlaatgas want de lambda meet verkeerde waarde.
Als ik de auto start dan gaat hij direct al aan op dit moment.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja klopt,eerst even langs de garage om hem uit te laten lezen,want de storing kan in het uitlaatgas systeem ziiten,maar net zo goed in een ander onderdeel.

Ricky

JanKlaassen (0), 16 jaar geleden

En moet dit bij de VW dealer gebeuren of kan ik hem ook bij een onafhankelijke garage laten doen want de VW dealer weet wel van schrijven als je weet wat ik bedoel

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=JanKlaassen]En moet dit bij de VW dealer gebeuren of kan ik hem ook bij een onafhankelijke garage laten doen want de VW dealer weet wel van schrijven als je weet wat ik bedoel[/quote]
Ha ha das waar,maar ga dan wel naar een betere universele garage toe,want die beschikken meestal wel over de juiste uitleesapparatuur.
Maar is het een storing die verholpen kan worden dmv een software update (komt ook voor),dan weet ik niet zeker of een universele garage dat ook kan uitvoeren,de dealer kan dit wel,maar eerst maar eens kijken welke storing er in staat.

Ricky

JanKlaassen (0), 16 jaar geleden

Ricky,

Ja je hebt wel gelijk, de dealer heeft wel de goede middelen tot zijn beschikking, dat blijft altijd afwachten bij de universele garage, en de update's hebben alleen maar de dealers denk ik.
Maar ja vanmiddag even weg geweest, en het lampje was weer uit, ook denk ik zelf dat de benzine er debet aan heeft, want per 1 januari dit jaar word er biobrandstof toegevoegd en sindsdien heeft hij dit probleem, ook heb ik op de Duitse site gekeken, daar komt dit probleem ook voor, hier zeggen ze, ( b.v Shell V Power (RON 100) Normaal is 95 en dat gebruik ik altijd en officieel moet er Super in maar ja een tank vol kost toch al weer genoeg) gebruiken en dan zo,n 20 kilometer 120 km gaan rijden en dan blijkt dat het probleem voor een paar maand voorbij is dus zo nu en dan de duurdere benzine gebruiken deze is kwalitatief stukken beter dan RON 95 is mij verteld door iemand die bij Shell werkt.

Maar goed hartelijk dank voor je reactie, en nog een prettige zondagavond toegewenst.

Groeten Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.