Volkswagen Sharan 2006: centrale deurvergrendeling, sloten mechanisch

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ASZ, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 96

Ik ben in het bezit van een Sharan 2006, en ik heb een storing in de centrale deurvergrendeling.
Voorgeschiedenis. Een sleutel met afstandbediening kwijtgeraakt, sleutel laten bij maken.
Maar een juiste transponder en het inlezen daarvan is meerdere malen mislukt, ook bij de dealer.
In Eemnes bij een bedrijf nogmaals geprobeerd, zeer deskundige lui, maar helaas. Dus de startonderbreker uit laten zetten. Anders schiet hij met de nieuwe sleutel steeds in de alarmmodus, claxon en niet starten. Nu in het ergste geval soms met de alarmverlichting.
Bij het werken aan de auto op een gegeven moment op ongelukkige wijze de sleutel met afstandbediening in de auto per ongeluk ingedrukt op sluiten en toen de portier dicht gedaan. En dan hoor je de centrale deurvergrendeling inschakelen en sta jij buiten zonder sleutel. Tot zover geen storing.( in mijn hoofd wel)

Dus naar binnen, de bijgemaakte sleutel gepakt. Dit is er een zonder afstandbediening. Deur dus mechanisch open gedaan en vanaf dat moment is de storing ontstaan.
De sleutel met afstandbediening laat een rode LED zien bij beide drukknoppen. Bstuurdersportier gaat open met de afstandbediening, maar niet dicht. De rest van de portieren reageren niet mee. Die moet ik dus nu handmatig sluiten met de binnengreep.
De achterklep kan helemaal niet meer op slot. Kan hem wel mechanisch met de sleutel openen, maar niet mechanisch sluiten. En dus ook niet meer elektrisch.
Eerste vraag, kan je normaal de achterklep van een Sharan mechanisch sluiten? Ik heb het slot uitgebouwd, zag daar niets vreemds aan en ik had de indruk dat het gewoon niet mechanisch op slot kan.
Tweede vraag is natuurlijk over de centrale deurvergrendeling. Wel elektrisch open, maar niet meer dicht en de overige gaan niet mee.
Geen zekering kapot. Ik heb inmiddels een schema en ga beginnen bij de bestuurdersportier.
Maar alle info is welkom.

Leon de Kock

Geplaatst door Leon de Kock (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.