Volkswagen Polo: Centrale portiervergrendeling weigert nu en dan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Centrale portiervergrendeling weigert zo nu en dan. Klant had een afspraak, maar alles werkte weer goed. Nu belt ie op dat hij weer hetzelfde probleem heeft. Auto staat nu hier en CV werkt niet. Niet als je met de sleutel het portier op slot draait, want dan gaat alleen de linkerr deur open, In het deurpaneel zit een knop waarmee je ook de CV kunt bedienen, maar ook die werkt niet.

Grootste probleem op dit moment is dat het tankklepje nu niet opengaat.... en hij moet tanken.

Met uitlezen krijgen we geen communicatie. Niet op het comfortsysteem, en ook niet op de centrale vergrendeling. Bedrading in portierstrijl is ook niet gebroken (op het eerste gezicht).

Er is wel spanning aanwezig op de schakelaar. Zitten zelf te denken aan het comfortmodule, maar waar zit deze en heeft iemand nog andere suggesties.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]Zitten zelf te denken aan het comfortmodule, maar waar zit deze en heeft iemand nog andere suggesties.[/quote]
Deze module bevind zich boven de zekeringskast (beetje knullige plek)

Gr. paul

Siem Bijman (140) PRO, 15 jaar geleden

Dankje Paul. Er zit hier nog een systeem met vacuumpomp in die achter bij het rechter achterlicht zit. Daar komt het signaal wel binnen en nu ik hem los heb gehaald blijkt het pompje vast te zitten en het printplaatje doorgebrand. Ik heb hem werr gangbaar gekregen en het printplaatje doorgesoldeerd en het funktioneert weer. Klant wil het 100% goed en dus bestel ik er een nieuw vacuumpomp voor, vrij prijzig , maar het printplaatje zit er dan ook bij.

Thx,

Siem

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo siem,is er geen water bij gekomen,controleer dit even,hebben wij ook al eens gehad,anders is hij zo weer stuk.

Gr,Hans l

Siem Bijman (140) PRO, 15 jaar geleden

De zaak is daar droog, maar er zou misschien in het leidingsysteem (condens) water kunnen komen? Want zoiets moeten we natuurlijk voorkomen. en zoja, hoe krijg je dat eruit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.