Volkswagen Polo: VW Polo 1.4 TDI 6N2 (2001) rammel bij onbelaste aandrijflijn

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 TDI

2001Hallo autoliefhebbers!

Als ik tijdens het rijden de voet van het gaspedaal haal (Niet helemaal) en de auto dus geen vermogen hoeft te leveren, hoor ik een vreemde rammel, die zelfs te voelen is in de carrosserie. Als ik het gas verder loslaat is dit niet meer aanwezig en bij licht trekkende motor ook niet. Het probleem wordt erger naarmate de motor goed warm is.
Ik heb het gevoel dat er speling in een lager zit. Iemand die weet wat er aan de hand is, of een oplossing weet?
(Garage wil wiellagers gaan vervangen, maar ik kan geen speling voelen en hoor ook geen extra of vreemde geluiden in de bochten)

KM stand is 160.000, (veel snelwegkilometers, rustige chauffeur, normaal gesproken niet boven 3500 TPM)

Alvast bedankt voor het meedenken.
Herbert.

Herby66

Geplaatst door Herby66 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Heeft dit niet met een niet goed functionerende 2 massa vliegwiel te maken??

Willem

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Speling in je aandrijfassen en met name je homokineten. Controleer ook eens of aandrijfasmoeren nog goed aangetrokken zijn. Bij zaten ze haast los waardoor de splines ruimte kregen.

Herby66 (0), 15 jaar geleden

Hallo Willem en Ted,

Bedankt voor jullie reacties, Ik zal jullie suggesties meegeven als ik mij polo weer voor een beurt naar de garage breng.

Herbert.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het de wiellagers zouden zijn dan gaat het geluid mee met de snelheid van de auto,gebeurd dit niet,dan zijn de wiellagers goed.
Ik ga eerder aan een resonantie denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.