Volkswagen Golf V: cilinder van contactslot vervangen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo mannen ik heb een cilinder voor contactslot voor golf 5 gekocht bij de dealer zodat de orginele sleutel bij de auto blijft .
Deze wil ik komende week gaan de en monteren heeft iemand hier ervaring mee en wat tips hoe te werk te gaan b.v.d. gr Ger

geritje

Geplaatst door geritje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Stuurkappen verwijderen door het stuur haaks te zetten (dan zie je ruimte tussen stuur en kappen) en dan de bovendste kap met een schroevendraaier door die ruimte prikken om zo de bovendste kap omhoog te tikken uit z'n borging en dan stuur 180 graden de andere kant op draaien om hetzelfde doen met de andere kant van de kap, dan de 2 torx aan voorkant losschroeven en de torx midden onder onderstuurkap, dan onderste stuurkap verwijderen. (op deze manier hoeft stuur en airbag niet los).
Dan een paperclip of iets heel duns soortgelijks pakken en deze recht maken.
Naast sleutelgat zit een heel klein gaatje, contact op AAN zetten en dan met paperclip in dat gaatje prikken ongeveer 3 cm diep, beetje rommelen/draaien en hij unlocked dan je slotcilinder die je dan eruit kan trekken en dan stekker verwijderen van de leesspoel.
Bij monteren de nok van slotcilinder gelijk zetten aan gleuf van huis waar die weer in valt en dan de cilinder erin duwen totdat deze vastklikt en dan stekker erop en de rest dichtbouwen.

P.S. NOOIT bij verwijderde slotcilinder aan het binnenwerk draaien van stuurslothuis, als je dat doet dan locked deze en kan hij op de schroot, krijg je niet meer werkend.

geritje (0), 11 jaar geleden

Thanks Ricky voor de uitleg ga het weekend eraan beginnen je hoort hoe het is afgelopen gr Ger.

geritje (0), 11 jaar geleden

Hallo Ricky bedankt voor je perfecte uitleg ging super precies zoals je omschreef thanks gr Ger

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ok mooi!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.