Volkswagen Golf IV: Cilinderslot wil er niet uit

Bouwjaar: 2001

Bij een Golf IV zijn de cilindersloten defect.
Aan de bestuurderskant ging dit probleemloos.
Greep aantrekken, torx losdraaien tot aanslag, sleutel draaien en cilinder eruit trekken.

Alleen aan de passagierszijde werkt dit niet. Ik heb de torx losgedraaid, maar voel geen aanslag. Als ik hem verder zou draaien valt de torx eruit.
Ik krijg de cilinder er niet uit. Hoe is dit op te lossen?

Lisher

Geplaatst door Lisher (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

memos (10) PRO, 9 jaar geleden

Toch is dit de methode. Laatst ook gehad met passagierszijde kruk en door de torxschroef tot de aanslag terug te draaien en dan wat "rammelend" de schroevendraaier heen en weer te bewegen en het slotgedeelte ook wat te bewegen hebben wij hem er uit gekregen.

Lisher (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat ik ook probeer, komt niet los. Bij de linker zijde bleef de klink ook hangen als de torx los was, bij de rechterzijde voel je geen verschil

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dan draait waarschijnlijk de borgring niet mee met die torxbout dus blijft hij de cilinder locken.
En als je losdraait en duwt tegelijk?
Anders ruitmechaniek verwijderen en dan van binnenuit kijken wat er mis gaat.

Lisher (0) PRO, 9 jaar geleden

De torx is er door het gepruts uitgevallen :-( en zal dus inderdaad het raammechaniek eruit moeten halen.
Kan de plaat er zo afgedraaid worden of moet het raam nog op een bepaalde stand staan oid?

de Dokter (0), 9 jaar geleden

2 grote plastic doppen verwijderen en het raam laten zakken tot dat de bevestigingsbouten van het raam tevoorschijn komen. Deze los draaien en het raam met de hand naar boven schuiven en eventueel met tape vastplakken.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja en dan het deurslot nog losschroeven (2 torx bouten) en het kabeltje van de buitengreep verwijderen en dan ruitmechaniek losschroeven en dan van binnenuit de klemmetjes van kabelboom eruit wippen en alle stekkers los en dan kan hij verwijderd worden met deurslot en al als ik niks vergeten ben...
Wel ff letten op de pakking van mechaniek en vooral het deel langs de speaker, vaak scheurt het en dan zou ik wel een nieuwe kitrups leggen (handkit kneedkit oid) anders krijg je geheid waterlekkage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.