Volkswagen Golf: climate control slaat pas aan bij 80 kmh

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 vr6

Ik heb een probleem met een volkswagen golf vr6 automaat uit 1996, het betreft de airco (climate control) deze slaat pas aan wanneer de auto harder dan 80 kmh rijd (dit systeem werkt met een snelheidspuls) wanneer de auto uitgelezen word en de airco is aangesloten op de computer dan is deze wel in te schakelen. de volgende dingen heb ik al vervangen en geprobeerd: computer airco , uitlezen (geen foutmelding) , opnieuw afvullen van het systeem , snelheids puls gemeten deze geeft een signaal door. wie kent dit probleem of weet hoe ik de airco kan laten werken zonder deze puls?

bromauto

Geplaatst door bromauto (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik weet niet precies hoe het zit, maar dit klinkt als een heel erg raar verhaal. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een airco het pas bij 80 km/pu doet(lekker handig in de file).
Maar goed... Als ik er even van uit ga dat dit wel zo is dan kan ik mij het volgende indenken: je fan van je airco is defect; bij geen rijwind(voor je condensor) zou je airco dus niet fatsoenlijk werken dus je regelapparaat schakeld de boel uit. bij 80km/pu wel genoeg rijwind dus laat het regelapparaat het toe om de aircocompressor in te laten slaan gezien er genoeg (rij)wind door je condensor loopt.
dus even controleren of deze wel werkt.
Nou blijf ik erbij dat ik dit net zelf heb bedacht(het is dus gebaseerd op niks) en plots met dit vage id kwam, maar je weet maar nooit.

suc6

bromauto (0), 17 jaar geleden

Helaas heb ik hier ook al aan gedacht maar het is zo dat wanneer de auto op de brug staat en de wielen staan los en je laat deze draaien dan gaat hij wel aan. snap het echt niet blijft vreemd.

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

ja dan klopt mijn verhaal toch? je rijd dan in princiepe 80km/pu op de brug.
Maar slaat je fan wel aan dan als je de airco bediend?

bromauto (0), 17 jaar geleden

stationair of bij lage snelheid slaat de pomp en ventilator niet aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.