Volkswagen Golf: stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 81kw

Ik heb een probleem met mijn stuurbekrachtiging. Als ik mijn stuur volledig indraai, dan hoor ik piepende geluiden. En soms tijdens het rijden als ik een bocht neemt, valt de stuurbekrachtiging opeens weg, en wordt het erg lastig sturen, en dan lijkt het alsof hij stottert, soms wel stuurbekrachtiging, soms niet.. Waaraan zou dit kunnen liggen? De stuurbekrachtigingspomp? Olie is op peil.

dreamone

Geplaatst door dreamone (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Thomas11398 (0), 17 jaar geleden

Kijk eerst eens de snaarspanning na. Als die goed is dan de snaar losmaken en met de hand de pomp draaien, als het heel zwaar gaat, is de pomp kapot. Het gebeurd nogwel eens dat de lagers uit de pomp stuk gaan waardoor de pomp zwaar gaat draaien. Het gepiep wat je dan hoort, is de snaar die doorslipt. Het piepen kan ook door een slappe of versleten snaar komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.